contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Sacher

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

tort sacher poza 12

Celor cu nume de floare,
Femei, bărbaţi sau puştani,
Haplea le urează de-astăzi
Cel mai dulce LA MULTI ANI!!

Ce iti trebuie pentru blat (poza 1):
- 5 oua
- 150 gr faina
- 200 gr zahar
- 150 gr unt moale (la temperatura camerei)
- 150 gr ciocolata (am folosit ciocolata dark)
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare

Pt crema (poza 11):
- 1 borcan gem de caise

Pt glazura:
- 160 gr ciocolata neagra
- 100 ml frisca

Plan de lucru:
- Topim ciocolata (pt blat) pe baie de apa (poza 2).
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare (poza 3). – Separat, in alt bol, mixam untul, apoi adaugam zaharul (poza 4). Adaugam si mixam rand pe rand galbenusurile (poza 5), apoi turnam ciocolata topita si racita (adusa la temperatura camerei) (poza 6). Presaram faina amestecata cu praful de copt (poza 7). Mixam pana se omogenizeaza.
- Adaugam spuma de albusuri peste acest amestec si incorporam cu o spatula de plastic (silicon) (poza 8 ). Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma (diametru 24cm) acoperita cu hartie de copt (poza9).
- Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii (poza 10).
- Lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem pe jumatate. Il umplem cu gemul de caise (poza 11). Topim pe baie de apa ciocolata impreuna cu frisca lichida si obtinem glazura. Imbracam tortul cu aceasta glazura, apoi decoram dupa bunul plac. (pozele 12 si 13).
- Pofta buna! (poza 14)

Timp de preparare: 80 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 45 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)

tort sacher poza 1 tort sacher poza 2 tort sacher poza 3 tort sacher poza 4 tort sacher poza 5 tort sacher poza 6 tort sacher poza 7 tort sacher poza 8 tort sacher poza 9 tort sacher poza 10 tort sacher poza 11 tort sacher poza 12 tort sacher poza 13 tort sacher poza 14
Filed under: C3. Torturi