contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Saint Honore -feerie Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

acum cateva luni, cautand fel de fel de retete pe culinar, am dat din intamplare si peste aceasta reteta care sincer e o bunatate. am scos frumos reteta, si am pus-o bine in speranta ca atunci cand va fi anotimpul capsunilor, va fi prima reteta pe care o voi face. zis si facut.
Ingrediente:
-1 pasta de foietaj rotunda
-aluat pt choux(l-am facut simplu din 1 pahar de apa, 1/2 pahar ulei,1 pahar faina si 4 oua)
-1 praf budinca de vanilie
-2 oua pt crema
-500 ml lapte
-10 gr gelatina
-500 ml frisca lichida
-500 gr capsuni
-cateva lg de zahar pt crema si pt caramel
am facut aluatul de choux: am pus apa cu uleiul la fiert,iar cand au dat in clocot am pus faina. am amestecat bine apoi am lasat la racit. am adaugat pe rand apoi cele 4 oua, amestecand bine dupa fiecare ou.
am facut 3 cercuri concentrice de aluat de choux unul du diametrul de 26 cm unul 22 cm si 18 cm si le-am pus in cuptorul deja incins la 200 gr pana s-au umflat. cu restul de aluat am facut choux micute. am copt si aluatul de foietaj si l-am lasat la racit. intre timp am preparat crema: am amestecat cele 2 galbenuse cu 5 lg de zagar apoi am pus laptele si praful de budinca. am pus pe foc la foc mic si am lasat sa se ingroase. am adaugat apoi gelatina inmuiata.am batut si celel 2 albuse si le-am, incorporat in crema inca calda. am luat apoi forma de tort si am pus pelicula alementara. am pus foietajul copt si apoi am pus in interior cercurile de choux dar pline cu frisca batuta. am pus apoi crema deasupra si am dat la frigider sa se raceasca crema. dupa cca 2 ore, am scos tava din frigider si am pus capsuni taiati peste crema. apoi restul de frisca batuta. am dat inapoi la frigider pt 2 ore. apoi cu 15 minute inainte sa scot tava pt ultimele retusuri, am facut caramelul si am trecut fiecare choux prin caramel. le-am lasat sa se raceasca si apoi le-am umplut cu ceva crema ce lasasem deoparte. am scos apoi tava si am ornat tortul folosind choux-urile ceva frisca si cativa capsuni trecuti prin zahar tos.
Pofta Mare!!