contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Super-ciocolatos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un tort facut pentru o amica japoneza care mi-a spus ca de Craciun ar vrea un tort dulce si cu multa ciocolata :)...
blat (18cm)
3 oua
100g zahar
90g ciocolata cu lapte
70g unt
2 linguri smantana dulce
45g cacao
20g faina
crema cu ciocolata si alune (pt. foi)
100g ciocolata cu lapte si alune
50ml smantana dulce
25g unt
crema cu ciocolata (pt. decor)
150 ml smantana dulce
100g ciocolata cu lapte
Blat
Faina se cerne impreuna cu cacaua. Ciocolata se toaca; untul se taie cubulete.
Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din cantitatea de zahar pana se albesc si aproape isi tripleaza volumul.

Ciocolata impreuna cu untul se topesc la bain-marie. Se adauga smantana si se amesteca.
Albusurile se bat putin, apoi se adauga zaharul in 2~3 reprize si se mixeaza bine pana ce totul devine o spuma tare si lucioasa.

Ciocolata topita, calduta, se toarna peste galbenusuri si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se adauga 1/3 din albusuri si se amesteca usor cu telul-para.

Amestecul de faina si cacao se mai cerne o data si apoi se adauga la compozitia precedenta; se amesteca usor.

Se adauga si restul de albus si se amesteca usor.

Totul se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se coace 10 min. la 180°C, in cuptorul cald; se scade apoi temperatura la 170° si se mai lasa 40~45 min.
Cand este gata se scoate din cuptor pe un gratar si se lasa sa se raceasca (in forma). Dupa ce s-a racit, se scoate blatul din forma, se desprinde hartia de copt de pe margini.
Acest "blat" poate fi servit si asa, ca un tortulet simplu de ciocolata, pudrat cu putin zahar pudra ;)
Crema cu ciocolata si alune
Ciocolata tocata, se topeste la bain-marie impreuna cu smantana si untul.
Crema cu ciocolata
Ciocolata tocata, se topeste la bain-marie impreuna cu smantana, apoi se mixeaza putin.
Blatul se taie in doua. Prima foaie se insiropeaza cu siropul sau lichiorul preferat ;) (eu am folosit lichior de alune Frangelico); se intinde pe foaia de blat 2/3 din cantitatea de crema cu ciocolata si alune.

Se acopera cu cea de-a doua foaie de blat, se preseaza usor; se insiropeaza si aceasta, apoi deasupra ei se intinde restul de crema cu ciocolata si alune si se da la frigider cel putin 30 min. pane ce crema se intareste.
Cand crema cu ciocolata si alune s-a intarit, se scoate tortul de la frigider, se imbraca in crema cu ciocolata si se decoreaza dupa preferinta...


Observatie: Fiind foarte ciocolatos este bine sa se scoata de la frigider cu 30~40 min. inainte de a fi servit ;)

Articol recomandat de cristina-k.blogspot.com