contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Surpriza De Portocale Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta minune merita incercata. Se face relativ repede, iti umple casa de aroma de portocale si ciocolata, de o stare de bine pe care eu o asociez mereu Craciunului.
Va puteti juca cu ea, cu ceea ce "ascundeti" in acest tort, cu ceea ce combinati ca arome, inclusiv cu ceea ce il decorati.
Dincolo de a fi impresionat musafirii, i-a bucurat cu aroma lui unica si cu moliciunea pofticioasa cu gust de mai-ada.

Tort surpriza de portocale si ciocolata

Timp de preparare: 1 ora plus timpul de solidificare in frigider
Nr. portii: 12 felii mai mari
Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru crema
Pentru décor
3 oua
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat (nu vanilinat)
100 gr alune sau nuci
50 gr ciocolata alba
600 frisca
3 portocale mari
2 mandarine
100 gr merisoare
1 plic gelatina
3 oua
7 linguri de zahar pline
1 plic zahar vanilat
100 ml lichior de portocale
100 gr ciocolata amaruie
150 gr ciocolata amaruie
2 linguri unt 
3-4 linguri cacao

Cum se face?

1. Pentru blat: separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma tare; adauga treptat zaharul iar la final adauga galbenusurile si in final faina, nucile sau alunele si praful de copt alaturi de zaharul vanilat; amesteca prin rasturnare sa nu se lase albusurile; toarna compozitia intr-o tava pentru tort tapetata cu hartie de copt; coace in cuptorul preincalzit pentru aprox. 25 min, in functie de cum coace cuptorul;
2. pentru crema: amesteca 200 ml de frisca, cu galbenusurile, cu lichiorul de portocale si ciocolata alba pe bain marie; intre timp lasa in apa rece gelatina; cand s-a topit ciocolata alba in compozitia cu frisca si a inceput sa se ingroase usor ia-o de pe foc si adauga rapid: restul de frisca batuta usor, gelatina, albusurile batute spuma; toarna crema peste blatul copt si racit; presara in ea fructele taiate cuburi potrivit de mari si ciocolata amaruie faramitata dupa cum iti place; lasa-l in frigider minim 3 ore;
3. pentru decor: pune ciocolata amaruie cu untul la topit pe bain marie; cand s-a topit, intinde-o rapid pe o foaie de copt pregatita dinainte si las-o sa se intareasca; apoi taie-o dupa placere in forme pe care le vei potrivi pe tort; pudrezi cu cacao si lasi tortul in frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!



http://feeds.feedburner.com/AventuriCulinare