contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Tiramisu Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preapare : 1 ora

Cantitate : 12 portii

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 6 oua, separate
  • 210 gr faina
  • 40 gr praf de cappuccino
  • 1 ½  plic praf de copt
  • 50 gr ciocolata cu rom, topita
  • 25 ml cafea

Pentru crema

  • 100 ml cafea
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • 50 gr ciocolata cu rom, taiata bucatele

Preparare

  • Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde.
  • Intr-un vas, bate untul cu zaharul si 6 galbenusri, ciocolata topita si cafeaua.Adauga faina, praful de cappuccino si praful de copt si amesteca.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu unt.Imparte compozitia obtinuta in cele 2 tavi si da-o la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca apoi taie fiecare blat in jumatate pe orizontala.
  • Insiropeaza blaturile cu 100 ml cafea.
  • Pentru crema, bate frisca pana cand se intareste usor apoi adauga zaharul vanilat si amesteca.Adauga branza mascarpone si lichiorul de ciocolata si amesteca.Inglobeaza apoi bucatelele de ciocolata.
  • Pentru asamblare, aseaza un blat insiropat pe o farfurie.Unge blatul cu ¼ din crema si aseaza deasupra un alt blat insiropat.Repeta procedura cu blaturile si crema ramasa astfel incat ultimul strat sa fie unul de crema.Da tortul la rece cel putin 1 ora apoi serveste-l.

*Eu l-am facut pentru a-l da cuiva de 8 martie asa ca l-am decorat cu fondant.