contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Tropical Cu Orez Si Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Cand toti prietenii sunt la mare si nu prea ai bani in buzunare , dai o geana prin tipare si gatesti ceva .... nu gasesc rima :(( sa zicem de alinare :). Iata un tort usor, de sezon ... mai mult pentru copii, dar cum si noi poate ne consideram inca niste copii si il mancam cu tot atata bucurie , e potrivit pentru toate varstele.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de apa

Pentru crema:

  • 1 compot de ananas ( cred ca 475 de ml)
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 350 ml lapte
  • 125 g orez
  • 15 g gelatina
  • 250 ml frisca
  • 75g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat

Pentru glazura:

  • 1 plic gelatina transparenta
  • 250 ml suc de portocale

Blatul il facem dupa reteta clasica. Batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile si apa mixand bine dupa fiecare galbenus, apoi faina treptat amestecand cu o lingura de lemn peste cap sa nu se lase compozitia. Coacem la foc potrivit intr-o forma de 24 de cm  timp de 10 minute. Facem proba cu scobitoarea , intepam blatul si daca scobitoarea iasa curata inseamna ca e copt. Il rasturnam pe un fund de lemn si lasam sa se raceasca.

Pentru crema punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vaniliat si cand incepe sa fiarba  adaugam orezul si coaja de lamaie. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand timp de 30 de minute. Apoi oprim focul si adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece. Amestecam si lasam sa se raceasca.

Cand este aproape rece adaugam ananasul din compot taiat bucatele mai mici, sucul de ananas si sucul de lamaie ( lasam deoparte cateva linguri de suc sa insiropam blatul). Lasam sa se raceasca si cand incepe sa se intareasca adaugam frisca. Eu am folosit frisca fara zahar si de aceea am pus 75g de zahar in crema. Daca frisca este indulcita reduceti cantitatea de zahar la 50g.

Insiropam blatul si apoi punem un inel in jurul lui , turnam crema si bagam la rece cateva ore.

Dizolvam gelatina in sucul de portocale si o fierbem 1 minut, lasam sa se raceasca si calduta o turnam peste crema. Eu m-am grabit putin ( incepea un film :))si am turnat-o fierbinte , voi sa nu procedati asa , lasati sa se raceasca putin pentru ca se amesteca cu crema .

Bagam din nou la frigider 1/2 de ora si apoi scoatem inelul de la forma de tort

si ornam cu nuca de cocos si bucatele de ananas . Eu am pus si cateva boabe de strugurei.

Este foarte racoros si nu foarte dulce. Daca doriti, pentru baza, puteti folosi orice blat de tort sau piscoturi.

Reteta am preluat-o din revista Secretele bucatariei cu mici modificari.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com