contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortul De Ziua Mea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cam tarziu vin cu feliuta din tortul meu ,dar prinsa cu pregatirile de sarbatori nu am mai avut timp sa sortez pozele si sa postez,
....asta e o feliuta pentru voi si din tot sufletul as fi vrut sa va fi servit cu adevarat ,nu asa virtual.
Va multumesc tuturor pentru urarile de ziua mea si pentru urarile de sarbatori.
Tortul a fost simplu si racoros ,apreciat de bunii mei prieteni si vecini care au venit ca in fiecare an la mine si mi-au bucurat ziua...dar cineva lipsea totusi dintre noi...
Blatul e la fel cu cel de la tortul Kiss ,doar ca am inlocuit macul cu migdale macinate (am cumparat punga cu migdale macinate din magazin)se poate pune si nuca .
6 albusuri,
1 lingura apa,
150 g zahar,
4 linguri migdale macinate,
3 linguri pline faina.
Se procedeaza la fel ca la tortul Kiss ,diametrul este de 26 cm.
Crema 1
500 g iaurt de fructe de padure,
100 g zahar pudra,
250 ml frisca,
20 g gelatina ,
visine din compot.
Iaurtul l-am amestecat cu zaharul pudra si am frecat pana s-a topit zaharul,am pus frisca batuta nu foarte tare si am amestecat ,
am adaugat visine ,nu le-am cantarit dar am pus jumatete dintr-un borcan mare de compot ,
peste gelatina am adaugat 5 lg suc din compotul de visine,am pus pe abur pana s-a topit ,am luat doua linguri din crema si am amestecat cu gelatina ,apoi cu toata compozitia.
Blatul l-am taiat in doua ,o parte am pus in forma rotunda cu inel in care l-am si copt si am stropit cu putin suc din compot desii nu e nevoie pentru ca blatul e destul de moale ...
in mijloc am facut un inel din folie de aluminiu si am pus toata compozitia de crema,am dat la frigider si m-am ocupat intre timp de a doua crema.
Crema 2
6 galbenusuri(cele ramase de la blat)
200 g zahar,
zeama de la o portocala ,
250 g mascarpone ,
500 ml frisca
25 g gelatina.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se desfac ,am pus zeama de portocala si apoi am pus pe abur pana incepe compozitia sa se ingroase ...se lasa apoi la rece si se mai amesteca din cand in cand.

Se mixeaza branza mascarpone ,apoi se amesteca cu crema de oua rece.
Frisca se bate , se adauga in crema si se amesteca pana se incorporeaza ...am mai strans zeama de la o portocala si am adaugat la compozitie (nu are nimic daca compozitia e prea moale)
gelatina dizolvata la fel ca si la prima crema in 5-6 lg de apa de data asta,se ia din crema 2 linguri si se amesteca cu gelatina ,apoi se adauga la toata crema.
Am scos tortul de la rece si am dat la o parte usor folia de aluminiu ,apoi am pus toata crema peste cea de iaurt si pe margine ,am inchis cu capacul de blat si am dat la rece .
Aici am pus tortul pe platou ,apoi am facut o glazura de ciocolata ,am pus deasupra si am lasat sa curga cum a vrut ea si pe margine ,apoi am ornat cu fulgi de migdale partea de sus si pe marginea tortului cu napolitane in ciocolata,care mi s-au parut tare de efect si m-au scutit de mai mult ornat.
A fost o zi calda si cu mult soare ,asa ca am scos si tortul la o sedinta foto in balcon,
si feliuta delicioasa...va pup cu drag.