contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortul Lissei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


eee ,da! Am facut tortul Lissei  si a iesit extraordinar!
La inceput am fost curioasa sa vad cum este blatul de tort fara ou, apoi jeleul ...
A iesit un tort cu blat dens, deloc sec sau tare sa nu mai spun de jeleu si crema!

Ai nevoie de:
Pentru blat:
200 g faina
250g zahar
70 g cacao
1 praf de copt
35 ml ulei
450 ml lapte

Mod de preparare:
Am amestecat toate ingradientele uscate iar peste ele am pus laptele.A iesit o compozitie mai moale pe care am pus-o intr-o tava tapetata si am dat-o la cuptor la foc mic pentru cca 1 ora. S-a dezlipit usor pe margini  si am incercat blatul si cu scobitoarea. L-am lasat la racit si l-am feliat.

Jeleu de visine am facut eu.
400 ml suc de visine
10 g gelatina

Am scos din visine samburii (din compot) le-am dat prin robot si le-am trecut prin sita. Am completat cu sucul de la compot pana la 400 ml. apoi l-am fiert cu 2 linguri de zahar. Cand s-a mai racit am pus gelatina( inmuiata dupa instructiunile de pe plic) si am amestecat pana s-a dizolvat.

Am mai facut si o crema de sampanie. Am amestecat 3 galbenusuri cu jumatate cana zahar si 5 linguri sampanie pe baie de abur. Le-am frecat cu un tel pana si-au dublat volumul.

Am asamblat tortul intr-o tava cu inel detasabil. Am pus o foaie de blat un strat de crema , jeleul si blat apoi am lasat tortul la rece peste noapte.
L-am inbracat in frisca iar deasupra am topit 50 g ciocolata cu 1 lingurita unt.


Merita incercat!






Articol recomandat de danagaby.blogspot.com