contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortulete Motate De Coacaze Rosii

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fiind vremea caniculara  afara ,eu cel putin sunt tot timpul in cautare de retete super delicioase, dar.... racoroase! 
Rasfoind intr-o zi o revista mai veche, mi-a placut tare mult o reteta care m-a atras si cucerit:X!  Sincer, este  un adevarat deliciu pe care vi-l recomand cu caldura!
Ingrediente pentru 6 bucati


Pentru blat:
4 oua
100g zahar
2 lingurite zahar vanilat
1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
100g faina
2 linguri amidon
1 lingurita praf de copt
Pentru crema si decor
400g  coacaze rosii
2 linguri zahar pudra
200 g mascarpone
2 linguri zahar
1 lingura suc de lamaie 
200 ml frisca
1 plic intaritor de frisca
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se separa ouale; galbenusurile sa bat cu zaharul tos, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat batem albusurile si le asezam deasupra compozitiei de galbenusuri. 
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de amidon. Se inglobeaza totul cu atentie(eu am folosit o lingura de lemn). 
Asezam compozitia intr-o forma de tort(26 cm) tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la cuptor cca. 25 min( sau pana trece testul scobitorii), pana se rumeneste.
Se scoate din cuptor cand este gata si lasam sa se raceasca.
Pentru crema: Coacazele se spala, se lasa sa se scurga si se desprind de pe codite folosind o furculita. Se paseaza un sfert din cantitatea si se paseaza prin sita. Se inglobeaza  in pireul rezultat o lingura de zahar pudra. 
Separat, se amesteca mascarpone cu zahar si suc de lamaie. Se bate frisca impreuna cu praful intaritor si se inglobeaza in crema mascarpone.
Din blatul mare de pandispan se decupeaza 6 blaturi mici si deasupra se asseaza crema, in forma de cupola.
Se toarna deasupra pireul de coacaze si se presara restul de coacaze( care la mine, nu au mai ramas atatea din cauza juniorilor!), si se preseaza putin.
Tortuletele se dau la frigider. Inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Restul de pandispan. se pune deoparte, se zdrobeste si se foloseste pentru prepararea altor deserturi (pentru cupe cu zmeura, cu afine.......)
Sursa: Secretele bucatariei
Pofta buna!!!