contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Torturi Noi Si Cate Ceva Despre Viata Cu Bebe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa o absenta sa zicem motivata, am revenit. Am facut atatea torturi de cand nu am mai postat... cu siguranta nu o sa reusesc sa le pun pe toate, dar am selectat cateva sa va arat :)
Pe facebook postez cel mai mult, deci acolo o sa le cam gasiti pe toate.
In alta ordine de idei, sa va povestesc un pic despre viata de mamica. Ieri, Bianca a facut deja 3 luni. 3 LUNI! Atat de repede trece timpul, incredibil! Ma uit la hainutele de la inceput si nu imi vine sa cred ca era atat de mica la un moment dat :) Acum avem 6,3 kg, fata de 2,8 kg la nastere. Deci am pus mai bine de 1 kg pe luna :D Viata cu Bianca nu a fost deloc, dar deloc grea.
Desi atat eu cat si Razvi avem experienta 0 legat de bebei, ne-am descurcat mai mult decat ok. De fapt totul a venit natural, parca faceam asta dintotdeauna. Am avut si colici, mai avem inca din cand in cand, dar situatia nu a fost atat ce tragica precum ne asteptam si cum tot auzisem povesti.
Partea cea mai grea a fost partea cu alaptatul. Din pacate am renuntat dupa nici o luna. Luna in care m-am chinuit de numa'. Am nascut cu cezariana, deci laptele a venit mai tarziu. Mai exact fix cu o seara inainte de a pleca acasa din maternitate. Mi-au pus-o pe bebe la san din prima zi si mi-a facut niste rani de toata frumusetea. Nu am mai putut sa o pun la san, neonatoloaga mi-a zis ca avand ragade, bebe ar putea suge sange si si-ar face scarba. Am asteptat sa se vindece, dar Bianca sugea cateva minute dupa care obosea si adormea. Cu pompa de san am reusit sa ii dau ceva lapte de la mine, dar ii dadeam in completare si lapte praf. Au fost zile de stress maxim, in care canalele mele erau infundate, sanii plini de lapte care trebuia cumva scos ca sa nu fac mastita. Am reusit sa le desfund, nu de tot, m-am trezit cu noduli. Dupa o infectie mai mult decat urata la rinichi, cand a trebuit sa iau antibiotice la greu, am renuntat de tot. Din cauza antibioticelor, lactatia scazuse mult si doar ma chinuiam.
Acum papam doar lapte praf, dar nu am avut nici o problema pana acum, din fericire. Am trecut cu bine si de perioada virozelor si nu ne-am izolat. Umblam cu bebe prin supermarketuri de numa' :D
In privinta somnului, suntem niste fericiti. Bianca doarme de pe la vreo 9-10 seara pana la 6-7-8 dimineata. Adica toata noaptea :D
Putem sa facem torturi linistiti, o luam cu noi in bucatarie in scaunelul de masina si daca aude mixerul e fericita. Il tinem pornit si daca nu avem nimic de batut, sa stea linistita.
Recuperarea dupa cezariana a fost mai mult decat ok, nu ma asteptam sa fie atat de bine. Si asta tinand cont ca nu am fost never internata pentru nici un motiv intr-un spital... Am ales o clinica particulara si desi a costat ceva, nu regret nici o clipa. Conditii ireprosabile, personal amabil si mai ales profesional. E vorba de clinica President, in case you were wondering :P
Na acum ca am scris cat nu am scris tot anul trecut, ma duc sa mai umplu un tort :D
Sa aveti o primavara frumoasa! >:D<












                                     



 Si ea e minunea :) Micu', cum ii zicem noi. Desi nu mai e asa de mic :)))