contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tot De Vara Ploioasa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am in continuare bucuria sa ma mandresc ca am declarat de mult ca am blog neculinar, ci doar o agenda in care imi notez prin ceea ce fac prin preajma cam ce s-a intamplat intr-o perioada de timp, memoria mea e ciudata, daca vad o farfurie imi amintesc exact cine si ce a facut, asadar nu am blog culinar ci jurnal. Stiu ca in titlu scrie ca e blog culinar dar sa ma taie Freddy Kruger in trei daca imi amintesc um a aparut aia acolo si cand si de ce, stiu precis ca cineva mi-a zis cum se pune, acum nu ma mai obosesc sa o scot.

Deci din filele jurnalului, nicio reteta de casa, ca doar de casa pun, nu? Negateli, cum ar veni, pofte, chefuri si ciuguleli. Imi plac de mor pozele cu mancare, astea neartistice, viata mea.

Sa purcedem cu ultima saptamana (ca pe asta o incep cu o ciorba de pui foarte serioasa).

Hamsiile bulgaresti cu mujdei numai cu usturoi, sare, apa, putin ulei si verdeata doar de forma.

Slide1

Supa de rata care ulterior a fost transformata in ciorba iar a suferit o transformare, in farfurie, mujdeiul ramas si smantana, a iesit o „ratzautzeana” demna de orice carciuma de margine de drum.

Slide2

Cum tot primesc oua de tara, deci mititele dar vioaie, am cugetat, da dom’le, micul dejun asa trebuie sa fie, mic.

Combinatia din castronel e o salata facuta din ardei copti, dovlecei prajiti si pusi in sosul ardeilor copti si ton, asta puteti sa o luati si ca reteta ca e misto.

Slide3

Pentru ca este sezon de legume bune, am adunat tot ce am prins si am facut o minune de orez in care am pus si ultimii ficatei luati la jumatate de pret. Portia mea e si cu putin parmezan si ulei de masline, oala de baza, fireste, e pentru caine.

Slide4

Aveam chef de paste, aveam niste chiftelute, sosul e doar smantana in care am topit niste branza. Deci inca o portie de papusi.

Slide5

Crenvusti de Angst cu mustar iute si cartofi prajiti? Nu zicem nu.

Slide6

Am scris la plural pentru ca i-am dat si pisicii, am trezit-o din somn pentru poza si mi-a zis mie un domn ca daca zici „pis, pis” trebuie sa ii dai ceva, mi-am rupt jumatate de crenvusti de la gura cartofului si pentru ea.

Slide7

Si pentru ca v-am zis ca am in lucru o ciorba de pui, am luat din cutie doua pulpe, tot pentru pofte cantiniste, ceausiste, de margine de drum, nema fine cuisine, nema plating.

La ceaun cu mujdei.

Slide8

Si pe gratar, tot cu mujdei. Rosiile inca sunt exceptionale.

Slide9

Amu ca nu-s decat semi-retete, aia e. Apropos, puiul de mi l-am facut l-am lasat cu sare sa ii mai traga din apa aia cu care e injectat, apoi l-am spalat, a iesit crocant. Ala la gratar s-a lipit nitel, semn ca ar cam trebui alt gratar.

rororo