contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Traim Ca Sa Mancam Sau Mancam Ca Sa Traim?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dincolo de intelesul acestei fraze, acela ca  nu traim ca sa ne umplem stomacul, multi gasesc adevarul doar in mancare. Iar ea sa fie cat mai multa. Si nu conteaza calitatea, caci, nu-i asa, atunci cand ti-e foame nu mai tii cont de calitate.

Numai ca, aceasta din urma este cea care face diferenta: calitatea. Daca vrem sa ne laudam cu o viata frumoasa, o putem face laudandu-ne cu prieteni de calitate, cu un stil de viata sanatos, cu rezultate imbucuratoare la examene, ca ne-am luat haine de calitate, ca am redactat o lucrare de calitate etc. Calitatea este cea care face diferenta, mai ales cand vorbim de viata. O viata de calitate va trona in defavoarea unei precare, iar pe cea din urma multi o evita, insa facand alegeri proaste se intorc la ea.

O viata de calitate, asa cum imi place mie sa zic, desemneaza un stil de viata sanatos. Un stil in care troneaza calitatea, calitatea produselor alimentare. Nu alimente procesate, nu alimente semipreparate, nu fast-food. Doar alimente integrale, proaspete, variate, in portii moderate, nu mari, si un program riguros de exercitii fizice. Usor de zis, greu  se facut. Poate angajamentul de a te trezi la ora sapte, de a face cateva exercitii fizice de incalzire, apoi sa mai zabovesti catva timp in bucatarie pregatind mancarea, sa transpiri din greu la sala, sa te cari cu sandvisul dupa tine pana la serviciu este prea mult. Insa, cine are vointa si vrea sa traiasca cat mai mult timp, nu considera aceste cateva aspecte ca fiind dificile.

Si-atunci, calitatea vietii de unde vine? Din ambitia de a face schimbari. Schimbari mici, sau mai mari, pentru efecte majore. Nu putem sa ne laudam cu o viata de calitate daca stam mereu in Mc Donald’s, zabovim toata ziua in fata calculatorului, pe scaun, si speram sa atingem 100 de ani.

Iar acesta este purul adevar: nu traim ca sa mancam, ci mancam ca sa traim. Nu avem decat o viata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa abuzam de ea, sa mancam cat mai mult si prost. Avem o viata si putem sa ne bucuram cat mai mult de ea, daca mancam variat, in portii moderate si facand sport zi de zi. Si-atunci, abia atunci, putem visa, fara mare dificultate, la noi pe cand vom avea 90 si ceva de ani.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com