contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trandafiri Din Pasta De Lapte Praf

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa cum am promis vin sa arat cum fac trandafirii din pasta de lapte praf... Mai am o asemenea postare, dar aceasta de acum se vrea mai in amanunt... Am muncit mult sa pun cat mai multe imagini intr-o singura poza sa nu incarc aceasta postare cu fffff multe poze...
Sper ca este destul de explicit si va va ajuta...
Ingredinetele pentru pasta sunt:
- lapte praf
- miere de albine
Cantintatile nu prea le pot spune, pentru ca nici eu nu le stiu... Pun lapte praf turnand cu punga direct in castron, pun miere de albine (exact atat cat se vede in imaginea de mai jos) amestec cu o lingurita, apoi incep sa framant in mana... Pe parcurs cat framant, mai adaug lapte praf sau miere... dupa cum simt la mana... (stiu ca asta demoralizeaza pe multi, dar chiar nu am cantitati fixe). Cand pasta e bine legata, dar inca moale (ca o plastelina), o impart in 2 bucati si las deoparte bucata mai mica (cam 30% din pasta- pentru partile verzi)
Partea mai mare, o framant in continuare, adaugand si culoare, in acest caz, galben... Eu pun cu varful unui cutit.
In 1a este pasta alba pe care am pus prima data culoare galbena... Am framantat si a iesit ce se vede in 1b, iar in 1c se vede ca am mai adaugat putina culoare, tot galben... Framant in continuare, adaugand din cand in cand lapte praf (1d) pentru a deveni mai tare pasta... Ajunge sa fie destul de greu de framantat.
dupa ce am obtinut consistenta si culoarea dorita (2a), pe o folie alimentara, intind pasta putin cu mana (2b), acopar cu o alta bucata de folie alimentara (2c) si incep sa intind cu sucitorul, dar nu foarte mult (2d) pt ca riscati sa se rupa folia . Dezlipiti folia de deasupra, aranjati putin foaia de pasta, acoperiti la loc cu aceeasi folie si mai intindeti.
eu ridic folia de pe foaia de pasta de vreo 3-4 ori pana la final (asa cum se vede in 3a, 3b si 3c), ca sa nu se rupa/gaureasca folia. In 3c este imaginea finala a foii din pasta de lapte praf.
cu forma pentru trandafiri -4a (am mai multe de mai multe dimensiuni) decupez -4b, apoi separ petalele cu un cutit (4c), apoi mai decupez odata -4d, si desprein petalele... SI tot asa atat cat imi permite foaia de pasta de lapte praf.
Dupe ce am decupat cate forme am putut si am despartit petalele, incep sa subtiez marginea petalelor (5a). Ce a ramas din foaia de pasta, nu arunc ci adun totul intr-o bila-5b, pentru ca o mai framant putin si intind o alta foaie... 5d... din care mai pot sa decupez inca 5 petale. Se vede diferenta intre petale.. In 5c toate petalele sunt subtiate la margini.
Acum incep "asamblarea", facand o bila mica pe care apoi o subtiez, dandu-i forma de con la partea de sus- 6a. Iau prima petala pun pe ea "conul"-6b. Infasor o parte a petalei cupa con, f strans-6d, apoi acopar cu partea cealalta a petalei-6e.. Sper ca imaginile va lamuresc mai mult decat explicatiile mele... Continui cu a doua petala-6g, pe care de aceasta data o las putin mai desfacuta decat prima- 6h, dupa care rulez putin marginile petaleli-6i. Continuam cu a 3-a petala-6j. Intr-o forma de bomboane, pun bobocul de trandafir si dau putin la frigider, cat ma ocup de urmatorul trandafir. Fac astefel 3 boboci- 6l. In acelasi mod continuam sa punem petalele pe bobocii de trandafiri. Punem atatea petale cate dorim. Eu am facut trandafirii sa arate ca in 6m si aici m-am oprit.
Revenim la pasta pe care am dat-o deoparte si framantam la ea adaugand culoare verde, urmand aceeasi pasi ca si la colorarea cu galben. Dupa ce am intins pasta pana are grosimea dorita, cu formele de frunze decupam din foaia de pasta (7b), iar cu folia alimentara, presam putin pasta in forma pentru a se imprima f bine nervurile frunzei(7c)... Le desprindem din forme si le punem la uscat drepte sau curbate (7d)
nici aici nu aruncam pasta ramasa (8b) ci o adunam, reframantam si o intindem din nou (8c), decupand din ea sepalele de trandafiri) (8d). Din ce ramane- 8f, readunam si facem tulpinile trandafirilor.
Pasta de lapte praf nu se lipeste ca pasta de zahar- cu sirop. Nu folosesc nimic. Se lipeste f bine fara nici un ajutor.
Acesti 3 trandafiri i-am folosit la 2 torturi... Da, ati citit bine... la 2 torturi.. Prima data la cel cu pasta de zahar, unde aveau si tulpini... Pentru ca acel tort a fost facut pt noi fara nici o ocazie, nu am mancat trandafirii si in saptamana urmatoare i-am pus pe tortul Cornel, dar fara tulpini... doar florile...

Sper ca va e de ajutor.. Puteti sa dati pe eticheta "ornamente" si sa vedeti si alte explicatii din alte postari. Aceasta insa are cele mai multe poze si mai amanuntite.