contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trei Doamne Si Toti Trei … Dovlecei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu stiu cum mama luminii electrice mi s-a lipit mana de trei dovlecioi. Ce sa fac, idei aveam, pofta era de ideea de clatite/chiftele, parjoale … zi nefasta, sa va zic ce a iesit.

M-am sucit, m-am gandit, zic lasa ca ii rad si ii las cu sare, pana imi mai trece caldura si raul de marea napastuire mondiala, vad eu. Si am vazut pe draq. Prima oara m-am gandit, fac rosti. Da, dar dovleceii nu au amidon, sa ii lege, precum cartofii, ok, le pun eu amidon. Aratau ok.

Amodon, sare, piper, nitel coriandru ii pun pe … tigaia de clatite (unsa cu ulei, nu asa) care stiu de ani buni ca lipeste. Asta a fost ultima sansa. Gata, zboara, cand sa ii intorc, vezi sa nu.

Deci sfatul 1: merg facuti dovleceii rosti, cu amidon, dar intr-o tigaie corespunzatoare.

Asa ca am mers pe chiftele/placintele/parjolute, cum le stiti voi. Adica am pus dovleceii (inclusiv ce am adunat de pe plita) in aluat de bere (oua, faina, bere).

Pe astea le-am facut normal, in tigaie cu adevarat antiaderenta si putin ulei de arahide.

Si mi le-am servit eu mie cu un shot de kefir cu menta.

Problema e ca dupa doua tigai, din motive tehnice, nu am mai putut sta langa tigaie si zic, am mai facut diverse din aluatul asta, iese, pun la cuptor (nu e ca nu a iesit).

Si pun, cu bucatele de telemea.

Inainte:

Dupa:

Toate bune, ba chiar nu uleioase, dar … zicea cineva, parca Poca, odata, ca ea nu a intalnit hartie de copt care sa lipeasca. Ei bine, cum tigaia supercalifragilistica de clatite a lipit, iaca si hartia de copt, iedm. Jumatate s-au dezlipit, dar jumatate le-am mancat ca pe caramele, din hartie :) )

La gust nu am ce diseca, toata lumea stie sa faca, dar astazi parca totul a mers pe dos, sau e un semn ca imi trebuie bucatarie si ustensile noi? :D

Altfel, am luat berea pragheza cu reclama la TV. Nu e pe gustul meu, poate a celor care beau Becks (memet, uid), pentru mine e prea dulce si prea putin acidulata.

De aia am si pus-o in clatite.

Si de final, pentru gashca Guvi, cu premeditare, flit :D

hard roc aleluia (si of, of, masini, masini)



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com