contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trigoane Cu Martipan Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Voi cu ce îl aşteptaţi pe Moş Crăciun?  Iată una din propunerile mele. 


Aluatul se prepară foarte uşor, este un aluat care se poate folosi şi la tarte iar  pentru umplutură, în loc de pudra de migdale se poate pune  mac, nucă sau cocos.


Ingrediente:
- 250 g făină
- 100 g zahăr fin
- 125 g unt rece, tăiat cubuleţe
- 2 ouă
- 100 g marţipan, tăiat cubuleţe
- 60 g fistic
- 200 g pudră de migdale
- 10 g zahăr vanilat
- 1 linguriţă frişcă pentru smântână 
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- cireşe cocktail 

Pentru prepararea aluatului se amestecă făina, zahărul şi zahărul vanilat. Se pun toate în vasul mixerului, se adaugă oul şi cubuleţele de unt rece. Se amestecă până se formează un aluat (dacă frământaţi cu mîinile ar trebui să vă mişcaţi foarte repede pentru ca aluatul să nu se înmoaie prea tare). Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se pune la rece pentru 30 de minute.
În acest timp se pregăteşte umplutura: 30 g fistic se macină şi se amestecă cu pudra de migdale apoi cu albuşul bătut spumă. La sfârşit se încorporează  cubuleţele de marţipan şi coaja de lămâie.
Se scoate aluatul din frigider, se frământă de 2 - 3 ori, se pune între două folii şi se întinde cu sucitorul la o grosime de cca 5 mm. Cu o formă rotundă de aprox. 6 cm diametru se decupează cerculeţe. În mijlocul fiecărui cerculeţ se pune câte o linguriţă de umplutură. 


Se ia fiecare cerculeţ cu umplutură, se ridică marginile din trei părţi, se unesc la mijloc, apăsând uşor cele trei laturi şi în vârful fiecăruia se pune câte o jumătate de cireaşă cocktail iar pe laturi câte o jumătate de fistic. Trigoanele se pun în tava antiaderentă sau într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, se pensulează cu un amestec din gălbenuş şi smântână apoi se dau la cuptor şi se coc la o temperatură de cca 180 grade C. 


După 15 - 20 de minute se scot prăjiturelele din cuptor şi după răcire se pot pudra cu zahăr pudră. 


Mai trebuie să pregătesc un pahar de lapte sau chiar o cafea şi Moşul poate veni.


Poftă bună!