contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Triunghiuri Cu Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta este ideala pentru  perioada postului , foarte sanatoasa dar si delicioasa.
Iata cum se face:

Ingrediente pentru aluat:
  • 750-800 g faina
  • 1 lingura de zahar
  • un plic praf de copt
  • 180 g ulei
  • 1 lingura de sare
  • 400-500 g apa
    Umplutura:
  • 1 kg de spanac (eu am folosit  congelat)
  • 1 ceapa
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • 125 g ulei de masline
  • ulei pentru prajit
Se amesteca  faina cu sarea, zaharul  si praful de copt, se adauga uleiul si apa  mixand totul bine pana  cand aluatul devine elastic. Mai adaugam apa daca trebuie.
Se intinde aluatul si se decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar .
Spanacul se foloseste dupa ce a fost complet decongelat la temperatura camerei.Se scurge de apa se toaca marunt si se amesteca cu ceapa maruntita, zeama de lamaie si uleiul de masline .
Se pune amestecul intr-o cratita si se caleste putin la foc mediu apoi se adauga sarea.














Se ia cate o lingura de spanac si se  umple fiecare cerculet apoi se formeaza triunghiuri.




Triunghiurile se pun la prajit in ulei incins pana se rumenesc.
Sunt bune si calde si reci.