contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trufe De Ciocolata Cu Whiskey

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

_DSC0362

Reteta – preluata din “Good Food” – parea foarte usor de facut si delicioasa, intr-un cuvant, suna absolut promitator. Gustand produsul final, trebuie sa spun ca au rezultat niste bomboane foarte fine, combinatie foarte delicioasa intre whiskey  si ciocolata – minusuri, cum le luai in mana se deformau usor – compozitia era cam prea fina si usor moale pentru niste bomboane si ma gandeam ca poate niste biscuiti zdrobiti amestecati in compozitie ar completa reteta la perfectie. Mi-am propus s-o repet de Pasti, de data asta adaugand si vreo 100 grame de biscuiti – sa zicem. Revin cu completari la momentul faptuirii. Oricum, va spun, delicioasa compozitieThumbs up.

- 200 gr. ciocolata

- 150 ml frisca lichida

- 4 linguri whiskey sau orice alt lichior va ispiteste

- zahar pudra, pudra cacao, pentru décor

Dam frisca in clocot intr-un vas. Luam de pe foc, adauga, ciocolata rupta bucati si amestecam pana cand se topeste. Adaugam lichiorul si omogenizam.

DSCF8610DSCF8611

Asteptam sa se raceasca si-l bagam la frigider patru ore sau chiar peste noapte.

DSCF8614DSCF8616

Pregatim doua blidisele mici, una cu zahar pudra si una cu cocoa. Cu o lingura luam din compozitia de trufe ca niste mingiute (de marimea unei nuci) si le mai rotunjim tavalindu-le prin zahar pudra sau cocoa. Gata pudrate, le asezam intr-o cutie deja tapetata cu hartie (servetele sau hartie de copt) si le dam la rece (frigider) unde le putem pastra pana la doua saptamani.


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com