contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Turta Bunicii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prea bun, prea ca la tara!
Ingrediente:
- 500 grame faina "000"
- 1 cub de drojdie proaspata
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 cana si jumatate de apa
- 1 ou
- seminte de in, canepa, susan, mac, chia ( exista la Plafar o pungulita care contine toate aceste seminte. Costa 7 lei. Merita. Le puteti folosi si la salate)
- putin cimbru verde
Preparare:
Frecati drojdia cu lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Puneti intr-un castron faina in forma de fantana, iar in mijloc drojdia lichida. Lasati acoperit cu un prospop 5 minute, apoi adaugati sarea si apa. Framantati pana obtineti un aluat moale. Lasati la crescut pana cand isi dubleaza dimensiunea (eu am lasat 20 de minute afara, castronul fiind acoperit cu un servet de bucatarie).
Intindeti cu facaletul coca, sa aiba o grosime de 1 cm. Mai lasati la crescut 5 minute.Ungeti-o cu oua batut si presarati seminte cimbrul maruntit.
Introduceti la cuptor, la 180 de grade, 30-35 de minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.
Este o bunatate. Nu a rezistat mai mult de 5 minute. Am mancat-o cu iaurt. (toata familia :))
Pofta buna!