contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Turte Englezesti Cu Faina Integrala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cunoscute sub denumirea de “English muffins”, aceste turte coapte pe plita reprezinta un mod elegant si totodata sanatos de a incepe ziua. Consumate la micul dejun sub forma de toast si de obicei umplute cu un ou ochi, pot fi savurate si in varianta vegana alaturi de tofu, creme de legume sau chiar gem de fructe. Varianta de fata este imbogatita cu faina integrala, ceea ce ii confera un plus de aroma si fibre.  Sunt pufoase in interior si usor crocante in exterior, cu o aroma ce aminteste de cuptorul bunicii. A doua zi abia devin si mai bune!

English whole wheat muffins

Turte englezesti cu faina integrala

- 350 g lapte *

- 225 g faina integrala de grau

- 225 g faina alba

- 1 l-ta zahar pudra

- 1 1/2 l-ta sare

- 1 lg unt **

- 1 1/2 l-ta drojdie uscata

- faina de orez sau gris sau faina de grau dur pt decor

Turnati ambele tipuri de faina intr-un vas adanc. Adaugati drojdia si amestecati. Adaugati sarea si zaharul, apoi laptele si untul. Framantati pana rezulta un aluat fin si nelipicios (veti mai avea nevoie sa adaugati putina faina pt a obtine aceasta consistenta).

Asezati aluatul pe o plansa de lemn infainata si intindeti-l cu un sucitor pentru a a tinge grosimea de 1 cm. Cu ajutorul unor inele de diametrul 7,5 cm, decupati cerculete de aluat.

Transferati cerculetele de aluat pe o tava presarata cu gris si acoperiti-le cu o folie unsa cu ulei. Lasati-le la dospit 20 minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

Incingeti o plita sau o tigaie la foc mediu si presarati gris. Coaceti cate 3-4 turte odata, la foc mic pt a nu se arde. Coaceti cate 7 minute pe fiecare parte.

Serviti calde, sub forma de toast sau simple.

 English whole wheat muffins

* am folosit lapte de soia

** am folosit Earth Balance Margarine, din cutia pe care o mai aveam din SUA. Este o margarina fara acizi de tip “trans”, care din pacate nu se gaseste in Europa.

English whole wheat muffins

Reteta preluata din cartea “Retete delicioase pt prepararea painii”


Articol recomandat de http://floridecires7.blogspot.com/2009/10/turte-englezesti-cu-faina-integrala.html