contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Turtite Cu Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Un fel de fursecuri, dar facute in tigaie :) sunt absolut delicioase si fff fragede. Se potrivesc de minune de sarbatori; puteti adauga aromele pe care le doriti:)


Ingrediente:

1 ou
1 lingura de lapte
75 g unt
50 g untura de porc( puteti pune tot unt)
120 g zahar
260 g faina
150 g stafide
Esenta de vanilie
Zahar pudra

Mod de preparare:

 Faina se amesteca cu zaharul. Untul rece se taie bucatele, se adauga peste amestecul de faina si zahar si cu varful degetelor se amesteca cu faina pana vom obtine faramituri, apoi se adauga untura si amestecam cu mixerul( cu paletele spirala).

 Oul se bate cu laptele si esenta de vanilie si se toarna peste amestecu uscat. Se amesteca tot cu mixerul pana incepe sa se formeze un aluat; se adauga stafidele inmuiate in apa calda.
Pe masa se presara faina si se framana aluatul 5 minute pana devine neted.Aluatul se intinde cu sucitorul cam de 1 cm si se decupeaza cerculete cu ajutorul unei forme. Aluatul care ramane intre cerculete se framanta de mai multe ori pana se foloseste tot.

 O tigaie subtire se unge cu unt si se pune pe foc; dupa ce se incinge se pun turtite( cate au loc) si se tine aprox. 7-8 min pe ambele parti, la foc  mic, pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar.

 Se depoziteaza intr-o cutie metalica inchisa si se consuma dupa 1,2 zile. Se pot servi simple , cu miere sau dulceata, alaturi de o cafea/un ceai.

Mai multe despre aceste turtite gasiti aici.
Print Friendly and PDF