contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tutorial: Cum Sa Pastrezi Inchise Ermetic Alimente

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Da, stiu, ziplock, cutii, o sa va spun cazuri in care se poate folosi cu succes si metoda asta care este foarte simpla.

Slide1

Ideea am cules-o de la Daniela (flufi) de pe nu stiu unde, ea colectioneaza poze cu toate traznaile, dar in poza ei nu se intelegea bine, nici eu nu m-am prins din prima, asa ca am reluat, pentru ca e o idee buna. Acasa avem containere dedicate, in general, pastrarii alimentelor, dar unele stau in punga (e sezonul moliilor de alimente), malai, faina, nu stiu daca la toti, metoda asta poate suplini punand punga de hartie in alta de plastic, mai este buna la iesiri, la transportat diverse, la mersul cu cortul cand raman resturi alimentare si nu vrem sa vina ursul dupa miros, la gratar, chiar in frigider cand raman bucatele mici de diverse chestii pe care nu le aruncam dar nici nu vrem sa miroasa, metoda e mai simpla decat o infoliere, ma rog, mi se pare mie cel putin. Daca nu va trebuie, nu e bai.

Avem nevoie de punga (poate fi si ambalajul original al alimentului, de exemplu punga in care am cantarit legumele la supermarket), o sticla de plastic (nu conteaza ce marime si de la ce provine, fireste, de uz alimentar) si un instrument taietor, cutit, foarfeca, cutter.

Taiem gatul sticlei, nu conteaza cat de mult, ideea e sa ramana capacul si filetul.

Slide2

Trecem capatul pungii care contine alimentul prin gatul sticlei si intoarcem marginile pungii peste gat, ca in poza.

Slide3

Infiletam si gata.

Slide4

Repet, nu e menita traznaia asta (nu e a mea, reiau, am vazut-o intr-o poza) sa inlocuiasca minunatele ambalaje pe care deja le avem, dar e foarte utila, unde mai pui ca daca o folosim la produse pt congelator putem scrie cu markerul pe dopul sau gatul de plastic ce contin.

Slide5

In speranta ca va va fi vreodata de folos, va urez duminica placuta in continuare, castigul cel mare la loto, daca sponsorizati o vizita in Bora Bora pentru bloggerul aphextwinz si mai ales sanatate ideala.

rororo

editez, e si o idee absolut tampita care te ajuta sa nu speli vasele, dar e atat de haioasa, am ras cu lacrimi, ca merita alaturata ideii bune de mai sus, just for fun.

vase

:) )))))))))

re-rororo