contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tzatziki

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

V-ati gandit cumva ce as fi putut eu prepara, imediat ce ne-am intors din vacanta?! :)))
...ati ghicit, hi, hi, gustosul tzatziki, ce ne-a insotit la fiecare masa, in Grecia...
L-am facut under pressure :P ...adica cu toti stransi in jurul meu, inclusiv Bogdi, care a devenit fan al racoritorului sos, asa ca veti vedea ca finalul e oarecum anost, adica neornat...
...da' deloc :)) ...nici macar o maslina nu am ajuns sa ii montez in mijloc...
...de bun insa, a fost foarte bun...as putea spune ca a fost chiar aproape ca cel original, mancat in vacanta...
Ingrediente:
- 500 g. iaurt de oaie (sau normal, daca nu gasiti de oaie, dar cat mai gras)
- jumatate de castravete
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline extravirgin
- sare
- marar (optional)
Una din bucuriille pe care mi le-am facut, fara sa stau prea mult pe ganduri :))


...si iaurturile le-am purtat pe drumuri sute de km. :)))
...special pentru reteta asta :)


Deci, se spala castravetele si se curata de coaja (desi il puteti lasa si cu coaja). Se scot semintele, daca sint mari...
Se rade fin si se preseaza intr-o sita...eu l-am ametit in OZN-ul asta de la Tupperware :P


...aflat sub comanda lui Bogdi :P


...e o centrifuga foarte utila, sa stiti...

 


Desigur, castravetii rasi se pot stoarce si in pumn, dar eu am vrut sa-mi pun un pic la treaba uneltele pe care-am dat atatia bani :)))


Se amesteca apoi cu iaurtul de oaie:


...si se adauga usturoiul trecut prin presa:


Se adauga ulei de masline dupa gust (cateva linguri) si sare, daca mai e cazul :)


Se orneaza cu ulei de masline si felii de castravete sau doar cu o maslina neagra, ca aici :)


P.S. Acest sos rece, grecesc, este o garnitura pentru fripturi, frigarui de carne sau legume, cartofi la cuptor, paine prajita, etc.
...mai ales paine prajita ;)

Sa-l incercati neaparat (asta in cazul in care nu l-ati incercat pana acum :P)


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com