contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ultima Reteta De Cind Tuf Zburda In Iarba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pisoiul familiei încă mai vâna vrăbii prin iarba oarecum verde când am meşterit reţeta asta de scoici cu miroase în folie la grătar. Acuma, când toată lumea împătureşte sarmale, am găsit-o pitită pe-un colţ stingher de memory card şi, temerar, m-am gândit să zgîndăresc nostalgia după toamne târzii-călduţe. Riscant, fiindcă dorul de soare şi fum de cărbuni s-ar putea dovedi mai izbitor decât am socotit, dată fiind iarna asta zgubilitică, cu 16 grade şi ploaie de Crăciun.

Când încă nu le doream furnizorilor de gaze tot binele din lume pentru flacăra exorbitantă ce pâlpâie în sobă, am luat o pungă de scoici congelate şi am pariat că o pot face pe soacră-mea să le guste. După ce am încălzit atmosfera cu friptane clasice pe grătar, am împăturit o folie de aluminiu în mai multe straturi, să reziste dogorii jarului şi neîndemânării întorcătorului – adică eu.

Mizanplasu'

Pe aluminiul îngroşat am pus claie peste grămadă scoici, feliuţe de ceapă şi de lămâie, ardei iuţi de la borcan (erau mult mai pişcăreţi decât fârtaţii verzi), câţiva căţei de usturoi şi niscai boabe de piper. Am împăturit apoi temeinic folia de am obţinut un “salam” ce abia aştepta să aterizeze direct peste cărbunii încă mocnind.

Nedumeririle lui Tuf

Acompaniat de felina familiei, am vegheat instalaţia vreo 20 de minute, întorcând-o de pe o parte pe alta şi cuibărind-o bine în jar. Tuf nu prea înţelegea el ce se întâmplă, de unde şi până unde grătar fără grătar, aşa că şi-a asumat răspunderea de a păzi grilajul, în speranţa că-i va pica şi lui cevaşilea – el pariase că lumea nu va fi încântată de lucrătura mea.

Cât a greşit şi-a dat seama bietul motan abia când şi-a primit porţia din “friptura” de scoici: folia de aluminiu punctată ici colo de bucăţele de ardei iute (în plângerea oficială, mâţa nu a spus nimic de oasele de pui care au urmat). Restul a fost apreciat la justa valoare de meseni, care, deşi erau plini de grătăruieli convenţionale, au lichidat conştiicioşi şi scoicile pe cărbuni. Iarnă uşoară!

Festin marin