contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ultimele Zile De Vara - Oftaturi, Activitati, Patanii...

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
14242
Cred ca v-am mai sacait cu chestia asta: detest anotimpul rece.Ok, sunt si ceva imagini frumoase gen: ciocolata fierbinte savurata seara sub o patura pufoasa, o bataie cu zapada, alergatul cu saniuta prin nameti, Craciunul – frumos, nimic de zis dar tot detest frigul, mocirla aia cand nici  nu ninge, nici nu ploua, intunericul  mult prea prezent….In fine, mult iubita mea vara cu verdeata vesela si natura exuberanta este cam pe duca, si vacanta noastra la fel, am inceput pregatirile pentru o toamna incarcata.
Zilele astea am incercat sa pun la punct restantele din casa: camara, debaraua –primul rand, vreau sa fac o revizie intre hainele copiilor si sa elimin tot ce este ramas mic, sa vad ce mai trebuie cumparat: in principiu, oricum ne va trebui maieuri, chilotei, sosete, strampi – astia nu sunt niciodata destui. Un lucru pe care vroiam sa-l fac de mult……
PicMonkey Collage
spalatul covorului…..M-am hotarat intr-o zi caniculara dintr-o data, intr-o ora l-am scos (e  foarte greu) si intins in curte. S-a dovedit o activitate mult mai distractiva decat anticipam, baietii erau de-a dreptul incantati m-au …..ajutat, au tinut furtunul (s-au si certat nitel pe activitatea asta), ba au incercat sa ma imite cu frecatul cu peria – ok, la partea asta entuziasmul i-a tinut ceva mai putin si, bineinteles dupa o vreme, furtunul nu mai era la functia sa de baza, de-a uda covorul ci “bantuia” infractional prin curte: ba lasa apa pe tobogan in jos (chestie nou descoperita si fooooooarte distractiva), ba unul in capul celuilalt, ba un dus rapid spre mami. Noroc ca era canicula si toata udatura de rigoare a fost de-a dreptul binevenita.
N-am pus conserve caci primesc gramada de la mama si de la soacra – desi ma simt putin prost la faza asta – mi-as dori sa fac eu conservele si sa papam chestii gatite de stapana casei – adica eu dar asta a fost unul din lucrurile care am renuntat cu ceva mai multa usurinta – supravegheatul pruncilor mananca o gramada de timp si multe lucruri trebuie sa le faci pe apucate si cu maxim de eficienta ca sa apuci totusi sa se si vada ceva.
In schimb, am pus multe la congelator: ardei umpluti, multe pungute cu spanac gata pregatit pentru a fi gatit, ardei copti, vinete coapte si maruntite, cirese, mure. La capitolul stau stau bine, nimic de zis.
Ce-as mai dori sa fac?
Sa ma tin de programul de curatenie. Il respect de ceva vreme deja si am observat ca mi-e foarte bine asa, activitatea e constanta si totul e mult mai usor de tinut sub control. Perioadele cele mai stresante sunt, evident, cele in care s-au mai bolnavit vitejii si inevitabil apar acele zile in care stau lipiti ca scaiul de tine si nu mai poti face nimic…..Atunci mi se aduna cele mai multe restante
Sa fac o revizie intre hainele mele, asta este una din activitatile pe care le detest dar e musai….Dulapul meu s-a umplut de haine de toate dimensiunile, chiar si hainele de gravida asteapta inca acolo cumintele. Chiar daca nu am atins inca greutatea dorita, am scazut suficient de mult incat un numar marisor de  haine  sa dispara pe bune.
Sa ma ocup mai indeaproape de baieti, eventual sa-mi fac  planificare de activitati pe care sa le fac cu ei: nu multe dar mai gandite. Si pana acum am lucrat cu ei, aveam o cutie cu diverse activitati: puzzle, jocuri de potrivire,de cusut etc pe care le facem doar sub supravegherea mea, ideea este ca vreau sa fie niste activitati cu tinta educativa si cu teluri cat mai coerente. Si sper sa le placa si lor. Deocamdata sap prin net dupa activitati interesante si WOW – e plin, bunavointa sa ai numai.
Evenimentul cel mai neplacut al verii si, Doamne pazeste-ne, sa speram ca al anului a fost saptamana trecuta cand onorabilul Andreuta a reusit performanta ca la sfarsitul unei minunata zile de vara in care ne odihnisem, alergasem prin natura, ne jucasem la rau – a reusit sa-si sparga capul. Va scutesc de amanunte sordide si sangeroase, cert e ca avea  ditamai plaga la o palma deasupra fruntii, a trebuit sa-l ducem la urgente sa-l coasa, si acum umbla bandajat pe cap -  a trebuit sa-i punem unul mare, chit ca rana este mica pentru ca tot avea obiceiul sa puna mana acolo, sa se scarpine, asa ca l-am bandajat in jurul capului si, va dati seama, arata mai rau decat este efectiv. Saptamana viitoare,mergem sa scoata atele si vom vedea cat de vizibil este noul achizitionatul semn de buna purtare. Oricum, patania in sine a fost foarte intensa, m-am surmenat atat de rau ca de atunci ma simt ca un zombi psihic vorbind, nu va spun cate calmante am luat  incercand sa ma repun  pe linia de plutire, cert e ca am simtit la urgente ca imbatranesc 20 de ani, firele albe nu m-au podidit inca dar le simt acolo, tepoase, gata de atac. Oricum, multumim Domnului ca a fost mai mult sperietura! Brrrrrr…..