contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Un Fel De Mâncare De Pui Cu Mămăliguţă…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

La fel ca în ultimii ani şi anul acesta de Paşte mergem pe la părinţi să mâncăm, aşa că ne-am pregătit doar cu nişte pâine şi muştar pentru la întoarcere. Să avem cu ce mânca bunătăţile. :D Acum să nu credeţi că mergem chiar cu mâna goala. Am făcut şi cozonaci şi pască :)

Şi pentru că o să tot umblăm zilele astea şi nu aveam nimic de mâncare rămas de zilele trecut, a trebuit să facem ceva bun doar cât să păpăm la prânz. Iniţial am vrut să fac ficăţei cu mămăliguţă, dar n-am gasit ficăţei pe la magazinele din preajmă, asa că am luat ciocănele şi am făcut ciocănele de pui cu mămăliguţă.

Am cumpărat 8 ciocănele de pui şi le-am clătit pe fiecare cu puţină apă rece, apoi le-am aşezat într-un castron. Le-am stropit cu nişte ulei de măsline pentru gătit şi am aruncat peste ele nişte condimente pentru pui, cimbru şi busuioc uscate (de la ţară), morcovi şi ceapă deshidratată (le-am cumpărat dintr-un Angst), nişte sos de soia. Le-am mozolit pe toate. Am tăiat şi 2 rămurele de oreganu din ghiveci şi am curăţat 3 căţei de usturoi.

Iniţial am vrut să facem ciocănelele la cuptor, dar ne-am dat seama că acolo erau pitite bine cele 2 păşti şi nu prea aveam unde să le mutam. Aşa că Cip a venit cu propunerea să le facem într-o oala. Oala am pus-o pe foc să se încingă şi am pus şi nişte ulei de măsline pentru gătit. Când s-a încins şi uleiul am pus ciocănelele acolo şi le-am rumenit vreo 5 minute pe ambele părţi.

După am adăugat şi restul de sos care m-ai rămăsese în castron şi nu se luase pe pulpe, vin alb cam o cană, cei trei căţei de usturoi tăiaţi în jumătăţi şi crenguţele de oregano. Am pus capacul şi am lăsat să fiarba la foc maricel 15 minute.

În timpul ăsta Cip s-a ocupat să facă un sos de usturoi. A curăţat câţiva căţei şi i-a mărunţit cu mojarul. A mutat rezultatul într-un castron şi a pus un praf de sare şi câţiva stropi de ulei de măsline.

După ce a amestecat bine, a mai adăugat şi iaurt.

Când au trecut cele 15 minute, am luat capacul de pe oală şi am lăsat maxim 5 minute să mai scadă sosul.

Am pus o oală cu 1 litru de apă la fiert. Când a început să fiarbă am pus un praf de sare şi am început să adaug mălaiul, vreo 300 de grame. Cu o mână am turnt mălaiul, cu cealaltă am amestecat cu o lingură de lemn ca să nu se facă cocoloaşe. Am amestecat vârtos la ea din când în când şi a stat pe foc vreo 20 de minute.

Am pus în farfurii mămaliga, ciocănele şi nişte sos, în pahare vin alb şi am adus şi sosul de usturoi.

Sosul ăla de la pui a fost grozav de bun. Nici nu mă aşteptam să fie chiar aşa.

Carnea de pe ciocănele a fost foarte fragedă.

Am mâncat tare bine şi ne-am lins pe degete şi pe bot :D

La final vă mai urez o dată: Sărbători fericite!!


Filed under: Retetele mele... Tagged: apa, busuioc, ceapa deshidratata, cimbru, ciocanele, ciocanele de pui, condimente pentru pui, iaurt, malai, mamaliguta, mamamliga, morcovi deshidratati, oregano, oregano proaspat, piper, pui, sare, sos de soia, ulei de masline, ulei de masline pentru gatit, usturoi, vin alb