contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Un Mic Dejun Rapid Si Copios

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi am pregatit un mic dejun laconic. Laconic, pentru ca este rapid si doboara foamea oricarui cetatean flamad gata de dus la munca. Mai ales ca e si sanatos.

Ingrediente:
2 felii paine de secara
2 felii patrate de sunca
100g branză Cottage sau Ricotta
4 rosii cherry
1 castravete verde proaspat
cateva frunze de salata verde proaspată
ulei de masline

paine prajina cu branza cottage

Mod de preparare:
Din toate sculele de bucatarie aveti nevoie de o tigaie – asta daca nu aveti toaster, o placa de tocat si un cutit. Sa-i dam zor.
Painea de secara se taie in doua pe diagonala si se rumeneste in tigaie pe ambele parti, abia cat aproape sa se poata numi pesmet, deci n-o prajiti foarte tare. Pe paine asezati feliile de sunca de taiata trinughi, de aceeasi marime ca si painea. Peste sunca puneti cate o lingura buna de branza cottage. In aceasta categorie intra orice fel de branza granulata – important este sa fie nu foarte grasa si sa aiba o textura potrivita ca sa se tina gramada.
paine prajina cu branza cottage

Un castravete il aschiati cu cutitul de legume. Fasiile subtiri le asezati cu grija peste branza.
paine prajina cu branza cottage

Frunzele e salata le taiati fasii, rosiile in doua. Zarzavaturile astea le puneti in tacam si le stropiti cu cateva picaturi de ulei. povestelnicul sare n-a pus, cine are gust – nu va fi impiedicat de nimeni.
paine prajina cu branza cottage

Surprinzator, dar reteta aici a ajuns la finalul ei logic. Va urez pofta mare si un inceput de saptamana cat mai reusit. Sa fiti sanatosi!
paine prajina cu branza cottage