contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Un Soi De Pateuri Cu Branze

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Motivatia: am vrut sa ucid iaurtul de capra si niste branzeturi luate la jumatate de pret (nu rezist etichetelor cu 50%), sa am de ciuguleala si sa vad cum e aluatul de la Mega, 365. Deci suficiente motive ca sa imi iasa astea:

Slide1

Am adunat totul, doua cutii de Fagaras, jumatate de cub de branza topita president care nu se mai dadea dus, un colt de cascaval neinteresant pentru omenire, iaurt de capra, foietaj, oua si niste telemea sarata (ultimele nu erau de ucid, dar musai). Si niste gris.

Slide2

Pentru umplutura am amestecat branzeturile gramada cu un ou si putin gris (era prea moale compozitia). Am pus o foaie in tava si am copt-o nitel sa nu ramana umeda, apoi am intins dracia.

Slide3

Am intins alta foaie, am acoperit cu ou batut cu smantana de capra, am ras cascaval, am presarat sare (aia neagra de Cipru).

Slide4

I-am marcat pateurile (pana la urma nu am taiat pe marcaj) si am copt, cate minute la aproximativ 180 de grade, nu stiu, m-am uitat sa se faca aurie, adica asa:

Slide5

A ajutat grisul sa tie textura gramada si sa mai ia din saratura de la telemea.

Slide6

Operatiunea “eliminati resturile din frigider” reusita.

Slide7

Din ce a ramas, niste aluat si umplutura, am copt si in forma de chec, fix acelasi lucru, inca o concluzie: foietajul ala de la 365 nu creste spre deloc.

Slide8

Pateut este, tabacioc este, vodki nu este voie, deci stam bine, mai trebuie o supa anti gripa ca vad ca se tine scai de mine si apai sa pasim in noul an, ca sa folosesc limbajul de lemn pe care il invata ziaristii pe banda rulanta.

rororo