contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Urzicile - Izvor Nesecat De Sanatate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vazute de catre multe persoane ca niste buruieni, urzicile sunt in realitate o sursa importanta de nutrienti  pentru organism.
Urzicile au fost folosite mult timp pentru a trata diverse afectiuni, iar astazi ele reprezinta un ingredient comun in medicina. Urzica este un aliment complet datorita continutului ridicat de nutrienti, intre care mentionam continutul mare de fier si seleniu, dar reprezinta si o sursa importanta de proteine. Aceasta contine intre 6 si 8 grame de proteine la 100 grame de urzici in cazul in care sunt consumate proaspete, iar daca sunt uscate cantitatea de proteine creste pana la 30- 35 grame de proteine. Este de asemenea o sursa importanta de vitamine A, K si C.
Urzica este un aliment purificator si este utilizata pe scara larga in diete, ajutand la eliminarea deseurilor acide din organism. Continutul ridicat de fier si clorofila face ca urzica sa fie recomandata in cazurile de anemie, stimuland producerea de celule rosii in sange. Aceasta stimuleaza de asemenea functionarea pancreasului si vezicii biliare. Persoanele care sufera de diabet zaharat pot introduce in alimentatia lor urzicile, deoarece acestea reduc cantitatea de zahar din sange.
Pentru ca am intrat in sezonul legumelor, nu mai trageti de timp si mergeti la piata sa cumparati urzici si alte legume verzi, atat de importante in alimentatie. Pregatirea urzicilor este foarte simpla..puteti opta pentru un ceai de urzici, o omleta sau mancare de urzici cu usturoi.
S-ar putea sa te intereseze si:
Semintele de dovleac - sursa de vitamine pentru organism
Uleiul de masline - aurul lichid
Sa invatam sa apreciem vinul