contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Văcuţa Moo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt Văcuţa Moo cu care
Creşte prichindelul mare,
Bea lăpticul meu gustos
Să ajungă sănătos !

Văcuţa de orez e un mic pretext…in sustinerea consumului de lapte cat mai natural si a altor produse derivate din el.
Beneficiile laptelui ..Unul dintre cele mai importante este ca sporeste fertilitatea !
http://www.health.com/health/gallery/0,,20307105_4,00.html
http://www.dietetik.ro/articole/1166/descopera-beneficiile-laptelui.html

Nu laptelui praf!
http://secretultau.wordpress.com/2009/06/02/proprietatile-extraordinare-ale-laptelui-de-fabrica/
DA! Laptelui de capra, a iaurtului de casa, a laptelui batut de casa, a branzei proaspete de vaci (Branza dulce este cea mai bogata sursa de proteine. Ea este superioara casului si urdei pentru ca se incheaga prin acrirea naturala a laptelui, pe cand celelalte se incheaga artificial, cu cheag si nu contin decat o parte din proteinele din lapte.)
http://www.boli-medicina.com/medicina-naturista/Alimentatie-recomandata/Cruditati/Produsele-lactate-BM-COM.php


In timp ce “politicienii” ne vand de 20 de ani resursele tarii, bogatiile, falimenteaza micii intreprinzatori prin impunerea unor taxe si impozite imense si nejustificate, in timp ce reclamele la alimente nesanatoase ne spala, pur si simplu, creierele…..in timp ce suntem invatati sa cumparam de la supermarketuri, in loc sa mergem la piata, la taranii nostri…….in loc sa cultivam pe petecutul nostru de gradina(cei care il au) legume proaspete……In loc sa eliminam definitiv! din alimentatia noastra prafurile, budincile la plic, semipreparatele, mezelurile otravitoare, carnea plina de aditivi alimentari si coloranti cancerigeni, gelatinele nocive, supele la plic, concentratele de legume …mancam si ne otravim cu mana noastra!!!
Mancam iaurt cu gelatina, prafuri, coloranti, mancam carnuri injectate cu otravuri, in loc sa alegem o pasare sau un animal de curte…..mancam dulciuri la colt de strada facute cu margarina si potentiatori de arome…in loc sa gatim o prajitura simpla, gustoasa, facuta in casa…si in loc sa luam de gat politicienii care nu sunt dumnezeii nostri, sunt oameni ca si noi , pe care NOI ii alegem!!.....
In loc sa-i tragem la raspundere, ne e frica de ei, avem senzatia ca asa e normal, sa acceptam si sa sa ne supunem actiunilor lor, si uite-asa ajungem sa suportam consecintele semnaturilor lor!
Uniunea Europeana va fi cu ochii pe noi timp de 3 ani de zile, ani in care INITIUM va fi testat pe legumele noastre si pe viata noastra!Daca noi vom muri sau ne vom imbolnavi de cancer, ei vor evita initium! Suntem cobaii altora!
Guvernul actual si cele de dinainte au semnat aceasta crima impotriva poporului roman, de a fi testate pe SANATATEA NOASTRA, A ROMANILOR, substante chimice, otravitoare, care provoaca toate bolile, in special cancer!
Sa luam masuri!Cum?Prin petitii online, prin sabotarea anumitor legume si fructe, NECUMPARANDU-LE, prin incurajarea taranilor si microfermelor de a produce bio, prin semnalarea in presa, pe net, la institutii europene, pe mail, ori de cate ori avem informatii ca la nivel inalt se dau semnaturi in numele nostru, al romanilor, fara ca noi sa stim sau sa fim de acord!
Fiti curajosi, romani!Nu va lasati omorati putin cate putin si dusi ca vitele la taiere fara sa reactionati!!
Fiecare poate face ceva la nivelul lui!
Nu mai credeti in minciuni, INFORMATI-VA, intrati pe net si cititi in toate limbile pamantului studii, cercetari despre diverse alimente, boli, legaturi dintre alimentatie si boli! Nu mai cumparati ieftin si prost!
Mai bine mancati o salata de cruditati si o linte sau o mazare fiarta, decat sa prajiti o pulpa de porc cumparata din supermarket si injectata cu toate nenorocirile, ca sa fie si proaspata, si rosie ca focul, si gustoasa!.
Invatati sa mancati cat mai corect, cat mai sanatos, INVATATI SA GATITI!
Cine nu incepe sa gateasca, va ramane sclavul supermaketurilor, al mancarurilor semipreparate, al caserolelor gata cumparate.Nu e nici o filosofie sa arunci in oala niste legume sau sa dai pe razatoare o telina cu un morcov, sau sa faci o supa dintr-o gaina de tara!
Sabotati fast-foood-urile, nu va mai lasati copiii sa manance cancere cu portia, zilnic!
Viata e dura, oamenii sunt disperati sa-si pastreze slujbele, dar daca ignorati alimentatia sanatoasa, atunci va ignorati propria viata!
Pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, vom da socoteala pentru tot ce facem impotriva corpului nostru, pentru toate agresiunile la care il supunem zilnic prin ingurgitarea tuturor otravurilor!
E simplu!
Gatiti cat mai sanatos... mai bine mai putin, dar sanatos!Mai bine sa stati mai flamanzi, decat satui cu toate otravurile! Si-asa, organsimul uman e creat de natura si de dumnezeu sa nu aiba prea multa mancare in stomac!
Eliminati definitiv din viata voastra mezelurile ucigase din comert, carnurile injectate, iaurturile si laptele din prafuri, gelatine, otravuri.. ouale din gaini crescute pe 5 cm patrati !
Faceti piata macar o data pe saptamana, sambata sau duminica, cumparati morcovul acela mic si pricajit de la taran, dar infinit mai sanatos decat cel de la supermarket.....Stiu ca unii dintre ei s-au prostit, tot din pricina banilor si a grijilor, si ca folosesc si ei produse toxice, chimice.Dar sunt mult mai multe sanse sa mancati un morcov sau o rosie mai sanatoase cumparandu-le de la taranii nostri, decat produse din strainatate, crescute si modificate genetic.Pamantul nostru inca e sanatos, inca poate suporta anumite otravuri ....Dar alimentele aduse din tari straine, in cea mai mare parte a lor, sunt nocive, de plastic, otravitoare, inselatoare, modificate genetic!
Cei care aveti gradini, pastrati semintele de la un an la altul, in scurt timp se vor da legi la nivel mondial ca orice producator sa cumpere numai seminte modificate genetic!
Cel care va avea un colt de gradina va fi salvat, isi va produce si perpetua aceleasi legume sanatoase si gustoase, nefiind fortat de nimeni sa manance otravuri!
 
Daca nu ne alimentam sanatos(sau cat mai sanatos cu putinta), ne vom imbolnavi, vom dezvolta toate formele de cancer, ne vom distruge viitorul si viata! Vom deveni sclavii fricii, a unor politicieni vanduti intereselor straine, vom avea o viata urata, fara soare, fara zambet, fara speranta! NU SCRIU CUVINTE MARI, E REALITATEA, E CEEA CE NE ASTEPATA DACA NU LUAM MASURI!
Gatiti! Gatiti cat mai mult acasa! 


Baieti! Lasati prejudecatile odioase si intrati in bucatarie!
Ajutati-va sotia sau iubita(saraca, nu mai face fata, e impovarata de copii, familie, gatit, slujba, facturi, ingrijirea vreunui parinte sau socru bolnav), faceti piata, cumparati legume si produse cat mai sanatoase, informati-va, faceti efort, gatiti si voi atunci cand sotia e obosita sau nu are chef.Macar curatati-i legumele, spalati-i-le, ajutati-o cum puteti, spalati-i vasele, cratitele, duceti gunoiul, nu mai lasati totul pe umerii ei!Ajutati-o!
Faceti mancare pentru copiii vostri, nu va fie rusine, sunteti si ramaneti la fel de puternici si  de barbati! 
Pregatiti-le salate, supe, ciorbe, nu le mai dati bani pe mana sa-si cumpere toate otravurile, supravegheati mai atent tot ce se intampla in familia voastra!Lasati nebunia banilor, puneti pe locul doi serviciul si sclavia(ca asta e la ora actuala un job!)… cariera e importanta la inceput, cand tanarul nu isi da seama ce ofera in schimb! Pentru o slujba sau o functie cat mai mare, el sacrifica sanatatea, somnul, familia, linistea sufleteasca, alimentatia sanatoasa.El ajunge sclavul unei corporatii, al unei firme proprii, al unui interes financiar, bea cafele(prafuri de la automat)ca sa poata rezista o zi, mananca otravurile din comert, pentru ca nu mai are timp sa ajunga acasa la masa, nu mai doarme linistit pentru ca se gandeste numai la bani, la randament economic, la eficientizarea (bleah) tuturor actiunilor sale!
Nu mai tine sub control familia, nu mai comunica cu sotul/sotia/copilul, nu isi mai ofera momente de intimitate si tandrete cu partenerul, nu mai are timp sa-si supravegheze familia…Totul se face in numele banilor si pentru bani! S-a pierdut notiunea de liniste familiala, masa in familie, plimbare cu sotia sau detasare de orice problema…Relatiile interumane se degradeaza, alergam, ne imbolnavim, muncim si ne ruinam sanatatea ca sa fim conformi cu standardele lumii actuale(bleah din nou!).
Renuntati la tigari(cancer garantat), la alcool(lasati-l doar pentru ocazii), renuntati la vicii, odihniti-va noaptea, comunicati cu partenerul si redescoperiti valorile sufletesti.Nu lasati interesele meschine sa va secatuiasca de vlaga, de iubire, de relatia cu apropiatii, cu parintii, partenerul, prietenii, cunoscutii!
Cand individul isi va recapata luciditatea, isi va reface legaturile de familie, va constientiza importanta unei alimentatii sanatoase, a unei reuniuni a familiei in jurul mesei....cand va pune mai putin pret pe o masina scumpa sau pe o treanta cu un pret absurd, sau pe o casa infiorator de scumpa si nejustificata…cand isi va reevalua viata, sentimentele, apropierea de dumnezeu, de familie, de valorile umane..abia atunci totul va incepe sa se schimbe in bine!
Pana atunci, nu ne ramane decat sa fim sclavii unor interese, a unor bani, a unor oameni vanduti altora. 

Sabotati tot ce e impotriva voastra, a vietii voastre, a constiintei, a familiei! Atunci cand simtiti ca ceva e impotriva dorintelor voastre, luati masuri, actionati, nu asteptati sa decida altii!
Aveti curaj

Am primit de la Paul  intrebarile acestea(multumesc, Paul!):

1.Cât din viața personală expui scriind un blog?
...a mai patruns ceva si din viata mea....
2.Cu ce îți dăunează blogul?
..deocamdata, nu imi dauneaza....
3.Cu ce te ajută blogul?
...mmm....comunic cu altii.....comunic altora anumite idei.....
4.Ce reacții permiți?
 ..orice fel de reactii
Transmit mai departe Liutei, Elisei, Tashei..oricui ...