contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vacute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am sa incep cu un expozeu, treaba la care tin si o sustin, in pofida parerilor tuturor veganilor, vegetarienilor si ovo lacto si ce s-a mai inventat. Si am in apararea mea natura care ne-a inzestrat cu cei mai puternici si sanatosi dinti din organism: caninii.

Nu sustin ca trebuie musai sa balotam numai carne, desi noua (aproximativ) dieta dukan merge la extrema pe ideea de proteina. Dar nici sa pastem buruieni, adica noi trebuie sa mancam porcii, nu sa fim porci sau vrabii sa o ardem pe ierburi si seminte. Decat daca sanatatea ne joaca feste, dar asta e alta discutie.

Nu stiu cati ati rasfoit cartea lui Jamie, cu periplul sau in Italia in care isi sustine cu tarie opinia legata de animalele de sacrificiu, care pentru asta sunt crescute, nascute si selectionate si cat e de important sa ai o optica suficient de corecta asupra unui animal crescut bine, hranit bine, sacrificat corect. Noi romanii in general suntem destul de aproape de idee, copiii inca se mai urca pe porc sa ii muste urechea.

Sigur ca trandul ierbivor a prins, insa trebuie sa se delimiteze clar pe undeva diferenta dintre un animal de companie si unul care este crescut si ingrijit special ca sa faca parte din dieta normala a unui om.

Nu de alta, dar daca devine toata populatia ierbivora, o sa ne conduca maine-poimaine cainii si pisicile.

Ei, eu vreau sa le arat celor normali si nu extrem de sensibili, vacutele de la Top Class Riding.

Slide1

Sunt rasa de carne, nu ma intrebati ce rasa, ca nu stiu, daca le vedeam in poze doar pe cele negre as fi zis Angus, dar nu ma pricep. Vacutele care au fatat curand, cuminti, calme si linistite. Nu stiu cine scria odata ca anume animale isi accepta sacrificarea.

Slide2

Nu am de gand sa o dau in subiecte sensibile, vreau doar sa va arat ce bine crescute si ingrijite sunt, mami asta a lasat la un moment dat patru vitelusi sa suga de la ea.

Slide4

Slide3

Nepricepandu-ma decat la modul la care am gatit vaci, cat de cat, am o relatie deloc placuta cu carnea de vita de pe piata de la noi. Vorbesc de vaca romaneasca de carne, ca de vita irlandeza, argentiniana sau de care o mai fi, nu sunt bani in Salajean.

Un nucleu de animale de rasa care sa ne scoata din vesnica talpa, la un pret relativ corect ar fi ceva nemaipomenit, cum spuneam, eu doar am chibitat, nu cunosc planurile de lucru, dar mi-am mangaiat friptura.

Slide6

Slide5

Adevarul e ca pe undeva oamenii sunt putini demagogi, cati vegani, vegetarieni sau puristi cu vorba nu v-au injunghiat pe la spate, metaforic vorbind? E?

Poza de final e preferata mea, fetele la coafor.

Slide7

Ca o umila concluzie, ca e o lume libera (vag): daca sunteti vegetarian, felicitari sincere, daca sunteti omnivor, cautati carne de calitate, nu trebuie sa va spuna nimeni care e de calitate daca gatiti, vedeti la un minim examen organoleptic continutul de apa, grasime, fragezime si miros. Carnea miroase in general cam ca dieta pe care o urmeaza animalul, daca e indopat de steroizi si antibiotice, miroase a farmacie, daca e crescut cat de cat natural, are iz de iarba.

Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, nici mie nu imi place sa vad animale sacrificate impropriu, dar totusi, suntem inca posesori de canini si, teoretic, in varful lantului trofic, abilitati pe care niciun ierbivor nu le va avea.

Multumesc pentru intelegere si comentariile negative le voi sterge, ca nici eu nu comentez pe blogurile vegane. Plus ca sunteti scumpi :D

rororo