contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vafe Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dificultate : redusa

Timp de preparare : 30 minute

Cantitate : 12 vafe (cu latura de 10cm)

Ingrediente

  • 300 gr faina, cernuta
  • 1 ½ lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 250 gr piure de dovleac
  • 200 ml lapte
  • 30 gr unt, topit
  • coaja rasa de la ½ portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie

 

Preparare

  • Intr-un vas se amesteca faina, bicarbonatul, scortisoara si sarea.Intr-un alt vas se bat ouale cu zaharul.Se adauga piureul de dovleac, laptele, untul topit, coaja rasa de portocala si vanilia.Se inglobeaza amestecul cu faina si se omogenizeaza.
  • Se unge cu putin ulei forma pentru vafe.Se toarna aluat in forma si se prajesc vafele pana se rumenesc.Se servesc calde cu miere sau pudrate cu zahar.





Articol recomandat de lauradfood.blogspot.com