contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Valluntar In Bucatarie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  La sfarsitul lunii februarie m-am inscris in campania editurii ALL ...vALLuntar (a se citi voluntar), o campanie online care incurajeaza lectura si voluntariatul.

  Editura ofera gratuit carti bloggerilorin perioada 24.01-16.03.2012, acestia le citesc, iar in urma lecturii posteaza o recenzie. Fiecare recenzie valoreaza 15 minute de voluntariat (mai precis ...plantat copacei) si pentru fiecare comentariu se mai adauga inca 3 minute de lucru.
  Mi s-a parut o idee deosebita, modul in care editura All incurajeaza oamenii sa citeasca. Navingand, am gasit foarte multi bloggeri care au sprijinit aceasta campanie, prezentand recenzii ale diferitelor carti. 

  Alegerea mea pentru aceasta campanie a fost evident o carte care are legatura cu domeniul gastronomiei, mai exact "Plante aromatice" a Andreei Rausch.

   Cartea este o adevarata enciclopedie a plantelor aromatice, prezentand de la modul de cultivare, pana la  utilizarea acestora. Exista deasemenea si o serie de  indicatii si contraindicatii (consumate in exces unele devin toxice). Daca la inceput gasim o scurta prezentare a plantelor aromatice, in continuare fiecarei plante ii sunt dedicate cateva pagini, cu fotografii sugestive. N-am sa va insir toata lista, ci o sa enumar cateva care mi s-au parut mai deosebite: curry, cresonul, cimbrul salbatic sau maghiran.
  Este uimitor cum cateva frunzulite dintr-o planta aromatica poate sa schimbe total gustul unui preparat culinar, aroma unuia cosmetic sau poate vindeca o afectiune.
   Va recomand sa cititi sau cel putin sa rasfoiti aceasta carte, deoarece veti gasi o multime de informatii utile si interesante. 
Multumesc celor de la editura All pentru cartea oferita si ii felicit pentru campania online VALLUNTAR.