contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varsta Reinventata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Cartea “Varsta reinventata”, scrisa de dr. Marianne Koch, reprezinta un mic indreptar spre un stil de viata sanatos, accesibil persoanelor de orice varsta, nu doar adultilor, ori micutilor, ci si pensionarilor, caci oricine trebuie sa beneficieze de o viata sanatoasa, sa se bucure cat mai mult de ea. Este un drept cum care ne nastem.

Autoarea acestei carti, doctor de profesie, a activat in cinematografie si in televiziune, iar in afara se bucura de multa notorietate. Cartea, care face subiectul discutiei de azi, incununa experienta vasta a doctoritei, dar si experienta acumulata ca femeie de-a lungul vietii.

Cartea  include sfaturi practice despre ce si cat sa mancam, ca sa traim sanatos. Cum sportul ne poate modela trupul, la care se adauga dovezi stintifice in acest sens. Sunt prezentate toate argumentele pentru care o alimentatie sanatoasa, bogata in alimente proaspete, integrale ne poate adauga cativa ani, la fel si sportul practicat regulat. De ce unele bucatarii sunt cele mai sanatoase, de exemplu bucataria mediteraneana. Pe langa acestea se adauga sfaturi practice pentru regasirea confortul psihic, prin meditatie, yoga etc. Totul pentru o minte si-un trup sanatos, la orice varsta, caci oricine, indiferent ca are 20 de ani sau 60, ori 90 trebuie sa traiasca sanatos, sa nu rateze bucuriile vietii.

Cum putem de exemplu sa avem un ten tanar, fara sa aruncam si ultimii banuti din portofel pe creme scumpe, frumos ambalate.

Incercand sa ne transforme in buni elevi, la o scoala virtuala despre ce presupune un stil de viata sanatos, autoarea ne ofera sfaturi practice pentru a renunta la fumat, motive solide pentru a face asta, caci, indiferent cand vom lua aceasta decizie importanta, salvam cativa ani. Astfel, scadem riscul unor boli grave, cancer de plamani, boli de inima cauzate de depunerea de grasimi pe peretii vaselor de sange, subtierea oaselor etc.

Incercand sa dezbata cat mai multe subiecte calde, Marianne discuta in cartea sa si despre pericolul reprezentat  de fast-food, de alimentatia industriala, dar si despre bolile civilizatiei moderne, obezitate, hipertensiune, diabet.

Ca in prezent alimentatia industriala, creata pe banda rulanta de catre meschinii de producatori, reprezinta un mare pericol pentru micuti si adolescenti, in special. Aceasta reprezinta hrana fara nutrienti, fara vitamine si minerale, creata dintr-un singur motiv: de a crea bani. Este hrana cea mai bogata in chimicale, in conservanti, zahar rafinat, atat  de nociv pentru organism, sare, iarasi raspunzatoare pentru unele afectiuni. Este hrana pe care o cumparam din simplele motive ca este bine ambalata, ambalajul arata bine, este placut vazului, iar gustul este unul pe masura, dar valoarea nutritiva este una scazuta. Ne imbolnavim zi de zi si este trist. Evident ca autoarea prezinta si sfaturi pentru a renunta la o astfel  de alimentatie dezechilibrata, cum micutii pot fi si ei educati in acest sens.

In cele 282 de pagini, va veti delecta cu sfaturi utile pentru a castiga o minte sanatoasa, un trup pe masura.

Cartea se poate gasi in librariile Rao, si in cele online, la pretul de 49.00 de lei, si face subiectul unei lecturi delicioase pentru aceia pasionati de medicina.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com