contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza A La Cluj Sau Musaca De Varza Acra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fiindca este  iarna si  este frig, merge tare bine o varza a la Cluj!


Pentru asta este nevoie de 1 kg de carne tocata de porc (din spata de porc, nu din aceea gata tocata, grasa ), 2,5 kg de varza  acra tocata, 200 g orez, 2 cepe albe potrivite, piper, doi de dafin, cimbru, 300 g costita  afumata cruda. 
Varza acra tocata se stoarce foarte , foarte bine in pumni sau cu ajutorul unei site inoxidabile. Se caleste  o ceapa tocata marunt in ulei, pina  isi  dezvolta mirosul  si apoi se adauga varza bine stoarsa  si se caleste cu totul   cam 5-7 minute . 
Totul se rastoarna in kukta si se pune la fiert cu apa fierbinte, se adauga 2-3 foi de dafin , o ramurica de cimbru  si un virf de cutit de piper. Se fierbe cam 1 ora. 
Separat, se caleste  o ceapa in ulei, se adauga carnea tocata  , piper, si se caleste   pina  scade toata apa de la carnea tocata  si carnea prinde crusta aurie. Se ia de pe foc  si se amesteca  cu orezul spalat. 


Intr-o tava  inalta, se aseaza  mincarea astfel: o treime din varza  se  aseaza pe fundul tavii, apoi se pune  o jumatate din cantitatea de carne cu orez si jumatate din costita afumata, taiata felii. 






Urmeaza inca un rind de varza, apoi restul de carne cu orez si costita  si se acopera totul cu  ultima treime din varza fiarta. 




Peste mincarea astfel asezata, se rastoarna apa in care a fiert varza, astfel incit ea trebuie sa acopere in totalitate varza, pentru ca orezul sa aiba suficient lichid pentru a fierbe . 




Se da la cuptorul  reglat pe foc maxim pentru  45-50 de minute, pina ce apa scade complet si varza se rumeneste.  

Se serveste  fierbinte, cu smintina  si ardei iute !