contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza A La Cluj

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

700 g carne tocata de porc
1 ceapa mijlocie
2 verze potrivite murate
100 g orez
ulei de masline
200 g smantana
1 foaie de dafin
1/4 lingurita de cimbru
1 praf de piper
sare
ulei de masline
3-4 linguri suc de rosii
2 rosii mari

PREPARARE:

Varza murata o spalam in cateva ape apoi o taiem fideluta, avand grija sa eliminam nervurile groase din fiecare frunza. Calim varza in 4 linguri ulei de masline, adaugand apoi putina apa (o cana ar trebui sa fie suficienta) si foaia de dafin, la foc mic acoperita, sau la cuptor, pentru 1 ora. Eu am calit-o 10 minute pe foc si restul la cuptor.

Orezul il calim deasemena in 3 linguri ulei de masline, apoi stingem cu 1/2 l apa fierbinte. Ii facem loc in cuptor, langa varza, unde il lasam acoperit sa fiarba in jur de 15-20 minute.

Cat timp acestea stau in cuptor, calim ceapa tocata marunt in 4-5 linguri ulei masline, adaugam carnea tocata si incepem sa o perpelim la foc mic cam 30 de minute. Asezonam cu sare, piper si putin cimbru. Punem din cand in cand putina apa, sa nu se arda.

Cand toate sunt gata, amestecam carnea cu orezul. Intr-un vas termorezistent punem un rand subtire de varza, il acoperim cu unul de carne, apoi iar varza, carne, termanand cu un strat de varza.

Acoperim totul cu sos de rosii si decoram cu felii de rosii taiate rotund. Dam totul la cuptor pentru inca 15-20 minute, cat sa se imbine aromele.

Servim fierbinte cu smantana.
Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook