contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Bulgareasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu imi asum denumirea, cand eram schimbul unu, la un post TV (habar nu am care acuma) dadura reteta asta (careia i-am adus o singura modificare, am pus, nu numai varza murata, ci si dulce) si cica e ceva specific bulgaresc.

Ingredientele sunt: carne de pui, varza murata, orez, supa de pui, ulei, pasta de tomate (bulion, suc de rosii).

Eu am folosit: carne de gaina pe care am fiert-o nitel la kukta, asa ca am avut si carnea si supa (imi era sa nu fie prea tare gainusa), varza alba (inabusita sa isi lase putin zeama), varza murata, orez, suc de rosii, ulei, ardei iute, mult piper.

De aici ideea e ca se cam ameteca toate, se pune puiul deasupra si se da la cuptor.
Orezul nu se fierbe, nu se caleste, se pune asa.

Zeama, adica supa si suc de rosii, puneti sa acopere totul. Apoi carnea o lasati pe deasupra. Am pus pulpele si aripile fierte si pieptul crud.

Dupa o vreme, la alegere, in functie si de cuptor, puteti intoarce carnea. Eu am facut totul cu capac, ai mei vor mancarea mai cu zeama, fireste ca puteti face, ca la TV, fara capac si rumenit totul, dupa chef.

Cam asa am oprit-o eu din fierbere.

Eu mi-am pus o portie in farfurie, si am dat-o la cuptor sa o rumenesc, dar pana sa se intample asta s-a facut beznaaa, bezna, a inceput sa toarne cu galeata.

Parerea mea: este excelenta, se simt distinct gusturile, e o varza calita cu un amestec de consistenta glutinoasa data de orez. Ce as schimba: as fierbe/cali varza murata in avans, deja e acida, cu sucul de rosii ramane cam taricica, noroc ca am taiat-o fidea, gata congelata. Orezul l-as pune mai spre final si as alege unul cu bob mare, eu am pus din cel “romanesc” ca stiu ca ne place pilaful mai rascopt. Dar combinatia, e buna, merita incercata.

Daca nu aveti gaina, puneti puiul crud deasupra si suc de rosii sau bulion indoit cu apa.

Memet, bezna, se vede in cratita cum a iesit, da? Asa ca pt tine clozap cu portia coapta in plus.

Si, printre picaturi, giumbuslucuri, ca am inceput sa marim durata dintre mese dar acum nu mai e cu somn dupa mancare, e cu hai sa ne jucam de-a hopa mitica si cine are rabdare.

Episodul 1: cainele cu cap de tabla.

Episodul 2: Flagrant delict (ce e asta? numarul 46? e na. iti arat eu).

Episodul 3: Letter to Silvia (bolo, ti-am zis, da? scuze de poza da a declansat cand il prindeam din cadere libera)

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com