contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Calita Cu Carnati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

- 50 ml ulei
- 4 buc carnati afumati
- marar, patrunjel verde

Mod de preparare:
Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si se stoarce de zeama. Intre timp ceapa se taie solzisori si se pune in ulei la calit. Ardeiul se taie cubulete si se adauga peste ceapa atunci cand aceasta incepe sa prinda culoare. Rosiile se dau pe razatoarea mare pentru a scapa de pielita si a ramane cu un suc de rosii proaspat pe care il vom adauga in cratita peste ceapa si ardei amestecand sa nu se prinda.Stoarcem varza bine si o adaugam in cratita amestecand. Dupa cateva minute adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba. Cand varza incepe sa se inmoaie adaugam feliutele de carnati si lingurile de bulion , amestecam si continuam fierberea. Dupa ce a fiert varza si apa a scazut adaugam verdeturile tocate, sare si piper dupa gust. Mai lasam cateva minute focul pornit apoi il oprim si acoperim cu un capac...gata...numai pofta sa aveti...laaa masaaa!!!
Nota:
Stiati ca varza este o leguma foarte putin calorica, ea avind in jur de 25 de calorii (100 kjouli) la 100 de grame de produs. Glucidele, care furnizeaza o parte din calorii, sint constituite in primul rind din pentosan, glucide partial asimilabile. In afara de asta, ele mai contin zaharoza, glucoza si fructoza?


reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com