contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Calita Cu Cimbru Si Pui In Vas De Fonta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va prezint un vas ce nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie. Puteti face in el aproape orice, de la varza calita, sarmale, friptura, tocanite chiar si ciorbe.

Vas din fonta masiva, cu capac.Emailat la interior si exterior.Dimensiune: 34x26.5cm. Capacitate: 7 litri.Pentru cuptor si aragaz.Fonta masiva repartizeaza uniform a caldura, permitand o coacere omogena.Articol de calitate cu o viata indelungata.Produs ELO - Germania
Iata una dintre retetele pe care eu le-am incercat. Varza calita cu cimbru si pui.
Ingrediente: 3 verze mijlocii, 2 cepe mijlocii, 1 fir de praz,300 gr. sos de rosii, 100 gr. bulion, marar,1 lingurita de cimbru, sare, 100 gr. ulei, 2 foi de dafin, boabe de piper. 

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare.
Ceapa si prazul se toaca si ele marunt.
Se pun 10 gr. ulei de masline in oala de fonta.
Se caleste ceapa si prazul cu putina sare.
Se adauga varza in oala.
Se astupa oala si se lasa varza la calit 50 minute.De obicei dura mai mult, dar oala asta este extraordinara. Timpul de fierbere este mai scurt.
Se adauga foile de dafin si piperul.
Dupa ce se inmoaie varza bine se adauga rosiile.
Potrivim de sare si adaugam cimbrul.
Puiul l-am facut la ceaun, partial, apoi l-am pus pe desupra verzei si l-am bagat la cuptor pentru cca 15 minute.


Pofta buna!