contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Calita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am facut acum o saptamana varza calita. Cum voiam sa manance si piticul meu si sa pot gusta si eu (care am probleme cu colecistul), nu am facut cu afumatura sau costita.. cum o fac in general... Am folosit in loc de carne grasa sau afumat, niste pulpe de pui dezosate... A iesit ff gustoasa, doar pozele lasa de dorit... (ma dispera aparatul... fac 30 poze sa iasa 2 "bine")...
Ingrediente:
- 3 pulpe de pui dezosate (sau carne de porc, sau costita afumata-ce doriti)
- 2,5 kg varza
- o ceapa mare
- 2-3 morcovi
- o cutie de rosii taiate
- marar
- boia de ardei iute
- sare/delikat
- piper
Preparare:
Varza se taie marunt, carnea se spala si se taie in bucati (dupa preferinte).
Ceapa taiata marunt se pune la calit, se coloreaza cu boia iute (se lasa cca 30 sec sa se coloreze uniform), se pun bucatile de carne la calit cate 2-3 min pe fiecare parte, apoi buatile de carne calite eu le scot intr-un castron.
Peste ceapa calita din care am scos carnea, incep sa pun varza taiata marunt, dar treptat. Pun prima data varza atat cat sa umple 3 sferturi din vas si las la calit. Amestec cu o lingura de lemn din cand in cand sa se inmoaie bine varza. Cand s-a inmuiat uniform, conpletez cu varza astfel incat sa fie tot 3 sferturi din vas (daca e plina, cand amestecam, riscal sa dea pe dinafara)... Las in continuare la calit, amestecand din cand in cand sa se inmoaie uniform.. Cand s-a inmuiat toata varza, completez din nou, la fel ca mai sus... si tot asa pana se termina toata varza...
Dupa ce am reusit sa pun toata varza si e inmuiata toata, pun la loc si carnea... Adaug si morcovul taiat bucati mici sau ras prin razatoarea mare (eu acum l-am ras, dar in general il tai).
Las pe foc inca 15 min (sa isi lase bine apa si sa inceapa sa fiarba), apoi dau totul in cuptorul bine incins unde mai las cca 30 min. Dupa cca 30 min de stat la cuptor, scot si pun rosiile (sau cutia cu rosii), sare/delikat, piper si mai las la cuptor inca 10-15 min...
Scot de la cuptor si presar marar tocat marunt... Gata... Delicios... Mihai a mancat tot, chiar daca a fost portia destul de mare... si i-a placut!

scuze calitatea pozelor...

Articol recomandat de dumitrufelicia.blogspot.com