contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Clujeana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Si un plating de mare exceptie.

Slide5

Acum pe bune, unu’ la mana, imi era foame, doi la degetul mic, nu am avut rabdare sa se racoreasca, dar de buna, a fost buna. Desigur, o altfel de reteta, normal.

Stratul unu: varza murata plus varza dulce, amestec. Peste, un borcan de carnati la garnita, cu tot cu untura lor (borcanel).

Slide2

Apoi stratul de carne tocata, framantata cu busuioc, paprika iute, mult piper, sare, orez, o ceapa tocata fin. Atata. Finalul: varza tocata si ep deasupra cubulete de slanina afumata.

Totul dat la cuptor, cum se zice, slow cooked cateva ore seara, degustata, apoi iar slow cooked cateva ore dimineata. Stiu ca nu am poze bune, dar nici lumina nu am.

Slide3

Ador cratita batraneasca, fara ea parca nicio mancare din asta mai ca al bloc nu are gust.

Acum sa vorbim despre plating, pana nu mi se face foame. Am combinat sapte elemente, dupa cum se vede in imaginea alaturata, anume: castraveti murati (in saramura, nu di mini, nu di mini), ceapa (alba, galbena, ma rog, banala), varza vietii mult prea fierbinte pentru a se taia artistic, carnat din untura (carnati la garnita, tineti minte?), iaurt (gusturi romanesti, Mega, recomand pe gratis), smantana (Pilos, merge, dar nu e fabuloasa) si ardei iute de la mine de la cantina, de mi-a luat foc occipitalul. Trebuie sa ma mai duc in inspectie, sa cersesc macar cativa.

(7 elemente, nu uitati)

Slide4

A fost nitel mai grasuta decat gatesc eu de obicei (stiti, dietetic, raw, vegan) de la carnatii aia la garnita. Dar a meritat, daca as avea vreodata o cantina, as pune pe lista ceva de genul asta, chit ca nu arata de poza, acu’ ma iertati, foame mare.

Slide1

Cu scuzele de rigoare pentru becurile arse din bucatarie si soarele neplatit din Salajean, va doresc rororo.