contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Cu Carne De Ratza

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ratza pe varza sau varza cu ratza 

Ingrediente:

o varza potrivita
o ceapa
2 buc. morcovi
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
3 rosii sau 3-4 linguri bulion
marar, patrunjel, condimente
carne de ratza                                                      


Varza se toaca marunt si se freaca                                            
cu sare, sa se inmoaie putin si sa ne
incapa in oala.


Ceapa se toaca  si se inabusa in putin ulei si 2 linguri cu apa. Se adauga un morcov ras si se continua inabusirea. Morcovul astfel gatit va da o culoare frumoasa mancarii noastre.

Se adauga apoi varza si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte atat cat sa se acopere varza.  Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp taiem si ardeii grasi , morcovul, patrunjelul, mararul si le “aruncam” si pe ele in oala.

Carnea de ratza se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce se fierbe pe jumatate se prajeste in putin ulei pana se rumeneste pe toate partile.

Ne intoarcem la oala noastra cu varza…. unde apa a scazut si varza e aproape fiarta.
Oprim focul si adaugam rosiile tocate sau bulionul ,vegeta, sare, piper macinat,                             
cateva boabe de piper, boia dulce, boia iute, cimbru, o foaie de dafin.
Toate astea in functie de gustul fiecaruia!

In continuare eu fac asa:  rastorn varza din oala intr-un vas de yena, asez deasupra carnea si pun capacul.

Bunatate de mancare merge apoi la cuptor, 30 min. cu capac si inca putin fara.


                     
Sa mancati cu pofta!


Îndosariat la:Varza cu carne de ratza


Articol recomandat de truedelights.wordpress.com