contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Cu Pancetta Si Pomodori Secchi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

acum aproape doi ani, cand salsamenteria era doar un magazin cu delicatese si take away, l-am intrebat pe bucatar, un italian de 27 de ani, care lucrase intr-o gramada de restaurante smecherite din italia cam ce-i place lui sa manance seara cand ajunge acasa.

mi-a dat exemplu de cateva feluri de mancare, toate simple, toate gata in maxim 20-25 de minute, nimic sofisticat, bazat mai degraba pe calitatea ingredientelor decat pe vreo metoda fancy de preparare. practic fara sa vrea mi-a ilustrat principiul bucatariei mediteraneene :) 

cat am stat de vorba, a scos o varza, si in 20 de minute a facut varza cu pancetta si pomodori secchi. mi-a placut mult si de-atunci o fac si eu din cand in cand seara, la cina.

pentru doua persoane ai nevoie de o jumatate de varza, cateva felii de pancetta(sau bacon/kaizer daca nu ai), 4-5 pomodori secchi, doi catei de usturoi si o tigaie maaaare si intinsa. obligatoriu ai nevoie de un pahar de vin rosu, poate un merlot, cat sa nu te plictisesti pana cand e gata masa. pofta buna. 

ingrediente: 
pentru doua persoane. timp de preparare: 25 de minute
- jumatate de varza medie
- 150g pancetta
- 5 pomodori secchi
- 2 catei de usturoi
- sare, piper, boia dulce

varza cu pancetta si pomodori secchi
- opareste in apa fierbinte varza taiata mare pana cand se inmoaie putin si nu mai e crocanta. scurge de apa.
- intro tigaie intinsa caleste pancetta fara ulei, apoi adauga pomori secchi taiate in bucati. dupa ce s-au calit, adauga usturoiul taiat marunt si caleste-l 30 de secunde. condimenteaza cu 2 linguri de boia dulce.
- adauga acum varza scursa de apa. condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. amesteca totul bine cu o lingura de lemn. serveste-o alaturi de o felie de paine prajita si un pahar de vin rosu.