contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Cu Sarmale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu e mare inginerie (si pe ploaie si pe foame am facut niste poze din mana, alta data cu bibilitul). Umplutura este cea de la ardei umpluti, ca am facut multa si mi-a ramas.

Iarasi am impachetat sarmale normale si sarmale in miniatura, in functie de foile pe care le aveam. De ce varza cu sarmale? Pentru ca au fost putine marmalute si pentru ca am avut ditamai varza.

Si mi-a mai ramas niste carne si am facut si cateva in foi de vitza asa ca am cladit structura banalelor sarmale asa: multa varza (calita in nitica untura ramasa de la niste slanina afumata si amestecata cu niste pasta de ardei kapia si ardei iute), samale, feliute de slanina (tot afumata, de contrabanda), felii de rosii, iara motz e varza.

De data asta nu am mai bagat in seama dorintele partenerilor de viata ci am lasat sa scada bine sarmalele, in total, cam opt ore, de se topeau si foile de vitza, apoi am lasat sa se rumeneasca pana a mirosit dupa pohta ce-am pohtit.

Nu va asteptati tocmai de azi sa ma apuc sa fac fotografii (dupa sloganul, noi mancam, noi nu pozam) asa ca ce vedeti e una bucata scapata in farfurie, una in foaie de vitza, ardei iute din geam (am uitat ca pusesem la greu in varza, am cam luat foc, dar se duce)mamaliga si smantana. Ca la carte.

Nu, nu am mancat si frunzele ardeiului, dar era dragut asa, cu ramurica.

Cateva cumparaturi, nu mai stiu pretul, luati de la Gima, fara porcarii, nu seamana cu ce am mancat, nu seamana cu poza de pe ambalaj, dar sunt buni. Rau. Pimientos del Piquillo rellenos.

Am mai luat branza aia de la Apetito si in varianta altui ambalaj, mi-a placut.

Si, inainte de final, ca ii povesteam Silviei de amplasament si cum vreau sa pun prelata ca sa nu ploua si sa ninga pe potaie, am gasit o solutie muuult mai simpla. Atarn de sarmele de rufe sau de suportul vitei de vie, mai multe umbrele. Avantaj: nu ma intreaba vecinii de sanatate, ca le strang cat ai zice: ploua ud.

Si nici nu am dat bani pe folii si prelate, ca e criza mare :)

Cam atat, ca azi sunt in greva, hard roc aleluia.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com