contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Murata La Borcan – Pentru Salate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dintre toate muraturile, varza murata este poate cea mai folosita la salate in timpul iernii. Se pare ca nu este doar gustoasa, dar este si foarte sanatoasa, avand toata gama de vitamine B, saruri minerale, vitamina C, acid folic și magneziu. De asemenea, varza acra are renumele de a bloca dezvoltarea tumorilor, activand enzimele care neutralizeaza substantele cancerigene.

INGREDIENTE:

2 verze mari albe
1 varza mica rosie
1 radacina hrean
1 lingurita chimen
2 frunze dafin
1 creanga cu frunze telina
2 fire cimbru
1 floare marar uscata
boabe piper
1/4 lingurita boabe mustar
2 linguri sare grunjoasa

PREPARARE:

Taiem varza curatata de frunzele vestejite cu razatoarea tip fideluta, o frecam cu sare grunjoasa si o amestecam cu 1 lingurita de chimen. O lasam sa se moaie cam 45 -60 de minute.

Pe fundul unui borcan punem 1 frunza de dafin, 2 -3 rondele de hrean si cateva boabe de piper. Punem varza in borcane in straturi alternative din cea alba cu cea rosie, avand grija sa strecuram cimbrul intre intre aceste straturi, pe la mijlocul borcanului. Presam bine varza. Punem deasupra telina, hreanul, mararul uscat, boabele de mustar si cateva boabe de piper.

Daca varza a stat suficient cu sare nu mai are nevoie de apa in completare pentru ca lasa ea, daca aveti o varza mai uscata cumva si nu lasa suficienta apa, se completeaza in borcan pana trece peste varza cu o saramura la care respectam proportia 1 lingura cu varf de sare la un litru de apa fiarta si racita.

Ar fi bine sa fim cu ochii pe borcane in prima saptamana, caci este posibil sa fermenteze. Atunci vom scoate si turnam la loc saramura, de mai multe ori la rand, aproximativ 5 zile – vom repeta operatiunea zilnic.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro