contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Albe Evantai

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta culeasa de pe bloguri (Maya's WorldCaietul cu retete) si usor personalizata (dupa gust).
Vazut, placut, trecut la treaba.
Usor "expensive" insa merita sa o incercati.
Nefiind o reteta foarte laborioasa necesita totusi ceva atentie pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat.
Pentru ca la final veti avea parte de un regal.
Combinatia pulpei cremoase cu aromele ingredientelor utilizate vor satisface exigentele si celor mai circotasi degustatori.
Ineditul preparatului meu il constituie vinetele albe pe care le-am cumparat inainte sa stiu in ce fel le voi gati, provocata de paradoxalul produsului.




Veti avea nevoie pentru doua portii de:
- doua vinete potrivite ca marime (cele albe sint destul de mici)
- 200 grame feta de capra (de la Olympus)
- 100 grame bacon feliat (Plaka de la Ifantis)
- o rosie mare, coapta si carnoasa
- doi catei de usturoi
- o lingurita oregano
- o ceasca ulei de masline
- sare, piper, dupa gust







Se spala vinetele si se feliaza in lung, pina sub codita. Se pregatesc ingredientele astfel incit cind vom incepe umplerea evantaiului sa avem totul la indemina. Se feliaza brinza, apoi usturoiul (mi s-a parut mai potrivit usturoiul in aceasta reteta in locul cepei, pentru gustul sau mai bogat).

Se presara cu sare feliile de rosii apoi se asezoneaza cu oregano si piper. 

Se desfac feliile vinetei si se introduc feliile de brinza.

















Se adauga feliile de rosii, completind cu felii de usturoi, adaugindu-se la sfirsit si feliile de bacon.

Se stropeste totul cu uleiul de masline, apoi se potriveste gustul preparatului de sare, piper, si din nou putin oregano.

Se introduce vasul in cuptorul preincalzit si se coace preparatul la 200 de grade Celsius pentru cel putin 45 de minute. Vom scoate din cind in cind si vom turna peste vinete sosul rezultat prin gatirea ingredientelor.

In final legumele se vor carameliza usor, iar brinza, topindu-se va lega feliile de vinete inchizind intre ele baconul straveziu ce isi va transfera aroma pulpei cremoase a vinetei.



Mincarea se serveste calda.
(Reincalzita isi pierde farmecul iar prin racire brinza si baconul se intaresc devenind aproape necomestibile.)