contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Cu Mozarella și Parmezan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-am dorit să gătesc această rețetă, de când am gustat-o prima dată la un restaurant cu specific italian și mi-a plăcut foarte mult. Bineînțeles că de atunci a trecut multă vreme, așa că mi s-a făcut poftă de ea. Am cumpărat deci o vânătă și trebuie să recunosc -  destul de ciudată ca formă, de unde am tras concluzia că rețetele cu ingrediente de sezon, trebuie făcute atunci când le e vremea. M-am apucat de treabă așadar, și a ieșit ceea veți vedea mai jos. Chiar dacă cere puțină atenție, rețeta asta merită fiecare secundă petrecută lângă ea.

Ingrediente:
1 vânătă mare (600-700 g)                                                    3 linguri de făină
1 ceapă mare                                                                        3-5 căței de usturoi (după gust)
200 g mozarella                                                                     2 conserve de roșii
100 g parmezan                                                                    1 linguriță de busuioc
1-2 lingurițe zahăr                                                                  sare și piper
Am tăiat vânăta în felii de aproximativ 1 cm grosime, am presărat sare pe ele și le-am lăsat o jumătate de oră până când și-au eliberat sucul amar.



Între timp am călit ceapa tăiată mărunt până s-a înmuiat puțin și am adăugat apoi usturoiul mărunțit. Am pus roșiile din conserve și le-am potrivit gustul adăugând zahărul, sarea, piperul și busuiocul. Le-am lăsat pe foc cam 15 minute, la foc mic.



Până când sosul de roșii a stat pe foc, am șters feliile de vinete cu un prosop de hârtie ca să înlătur zeama, le-am dat prin făină pe ambele fețe și le-am prăjit în ulei. Le-am lăsat cam 30 de secunde pe fiecare parte, doar până când au prins un pic de culoare. Le-am scos la scurs pe niște șervețele, ca să se absoarbă bine surplusul de ulei și am trecut la asamblare.




Am pus un polonic de sos de roșii pe fundul vasului și am așezat un strat de vinete.


Deasupra am pus un strat de felii de mozarella și un strat de parmezan. Am continuat straturile până când s-au terminat ingredientele. Ultimul strat a fost de sos de roșii presărat cu puțin parmezan. Pentru un plus de aromă, am turnat o lingură de ulei de măsline deasupra.




Am dat vasul la cuptor cam 20-25 de minute, la foc mediu până când a prins o culoare rumenă. A ieșit ceva foarte gustos și ușor, chiar dacă vinetele au fost prăjite puțin. Sosul de roșii ușor acrișor a dat preparatului o notă de prospețime bine venită.