contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Marinate (si Alte Angarale Pozate)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Vinetele marinate sunt dupa reteta Lui Paul Agopian, luata de pe Culinar (si vag modificata, pentru ca imi lipsea un ingredient).

Paul a scris niste suplimente ale revistei ARARAT despre bucataria armeneasca si despre plantele orientului, foarte frumoase, azi am primit prin posta trei suplimente si o sa detaliez opiniile dupa ce le citesc mai in amanunt, ca astazi nu a fost o zi buna pentru lectura, balamuc mare.

Culmea, am inlocuit numai verdeata din reteta, nu am avut tocmai patrunjel si extraproductie de busuioc, au iesit foarte bune, desi in valtoarea evenimentelor cateva felii au fost cam prajite, dar nu e nimic.

Asadar, din punctul meu de vedere, musai se lasa vinetele la scurs cu sare.

Si tot din punctul meu de vedere, se face sosul din timp, sa fie pus pe vinetele calde. Eu nu am respectat sosul lui Paul, cum spuneam, am folosit: ulei de masline, otet de orez, mujdei cu busuioc, sumac, fasii de ardei iute.

Vinetele le-am prajit in ulei de arahide, puteti sa folositi de floarea soarelui, samburi de strugure, nu as recomanda ulei de masline. Pe masura ce sunt gata vinetele, se lasa la scurs (beau astea la uleeeei) apoi se scurg, inca fiind caldute, cu amestecul preparat anterior.

Sunt excelente si caldute, dar parca mai bune reci, pe felii de paine prajita. La noi au fost combinate cu o salata simpla de ardei copti si salata de vinete cu ardei copti in ea, am repetat-o ca mi-a mancat-o alineeeeeeeeeeeeeee :D

Apropos de ardei, dar nu vorbiti cu militia ca ma nenorociti, in curte la bulgar vine un nene si vinde ce are prin gradina, am gasit niste ardei, o frumusete, nu carnosi ca cei potop dar gustosi foc. Cu nesimtire, am rugat ajutoarele sa coaca (ardei, vinete) si sa curete.

Desi, ca sa ma dau mare, am si eu in geam. Un ardei mic si trei handicapati, inca nu ii culeg, poate ii tin de seminte =))

Nu stiu daca v-am zis cum ii place jumatatii mele salata (si ma straduiesc sa ii fiu pe plac). Foarte simpla, numai cu un strop de otet, un strop de ulei si multa zeama ramasa de la ardeii copti. M-am executat.

Asa, alte prostii, are vecinul un piersic amarat, face niste piersici, cat o nuca, am imprumutat una. Delicioase, de aceea va rog nu sunati la militie ca am de gand sa … mai imprumut cateva. Mici si ele si samburii si bio :D

Trecem la cumparaturi din raiul cumparaturilor (pe care eu nu il calc, dar se duce al batrn), a gasit o branza foarte buna, are el un nene de la care ia, parca de prin Dobrogea, 11.5 ron kila.

Acum trecem la aia care mi-au facut creierii varza (faneeee). Deci, ca sa incep cu o concluzie, reiau, a avut dreptate fane, n stiu pe unde, dar nebuna de Rica, iese frate. Si incearca sa socializeze.

Fireste, dupa ce imi gainateaza colectia de halbe. Buba e ca nu mai stie sa se intoarca. Si, draga Fane, azi a fost faza tare, pana ne-am prins ca a evadat, erau toate geamurile larg deschise si, culmea, era afara pe pervaz. Costake s-a blocat. Dar pasarea nu e proasta, nu a fugit in lume, a intrat singura inapoi in casa.

Si, ca tot e cu picamare sub geam, scandal si nebunie, pentru Guvi, de la mine, o poza cu nepoata-sa. Dupa ce a jumulit casa, canapeaua si pe Doina era cica cuminte. Aia mica nu mai poate fugi de ea ca deja salta in pat.

Am cam amestecat reteta cu alte poze, dar e buna rau, poate nu o ratati si poate o faceti ca in original, cu patrunjel. Asadar hard roc aleluia.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com