contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vita Cu Sos De Masline

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

          Singurul meu regret la aceasta reteta, este faptul ca m-a prins seara si nu am putut scoate niste poze super:(!!!!. Pofta fiind prea mare....asta este!..nu am mai avut rabdare pana a doua zi:)!
     Este o reteta delicioasa(mie imi place tare mult carnea de vita) si cum am vazut-o tot la TEO ,a trebuit neaparat sa o pun in practica. Cum zicea si Teo: "Vita cu sos de masline este o mancare usor de preparat,dar foarte apreciata avand in vedere prezenta maslinelor care imprumuta sosului un gust deosebit".
Ingrediente:
2 bucati rasol fara os - eu am folosit 1 bucata de vrabioara
o felie buna radacina de telina
un morcov
2 catei usturoi
o ceapa
sare, piper macinat
o lingura faina
o foaie dafin
patrunjel verde
3 linguri ulei
250 ml supa de vita
50 ml vin alb sec
10-12 masline negre - eu am avut Kalamon
un praf de cimbru uscat
Mod de preparare:
Spalam carnea, o lasam la scurs bine. Dupa care se sareaza si pipereaza si se prajeste pe ambele fete in cele 3 linguri de ulei. 

Zarzavatul se curata, se spala, se taie si se pune la fiert cu carnea peste care am turnat supa de vita. Se lasa la  fiert la foc mic, cu vasul acoperit cca. o ora, in functie de fragezimea carnii. Trebuie avut grija ca lichidul sa nu scada foarte mult si sa-l completam cu supa sau apa.

Se scoate carnea si se aseaza intr-un vas termorezistent. Sosul se trece prin sita dupa ce am pasat legumele si se toarna peste carne. Se potriveste de sare, adaugam maslinele foaia de dafin, cimbrul, o lingura de faina frecata bine cu 50ml apa, vinul si se da la cuptor pana sosul se leaga. 
 Se poate servi cu pireu de cartofi, paste,orez. Sosul este intradevar un sos neted dulce- acrisoe, aromat si plin de savoare. 
Va recomand cu caldura aceasta reteta:X!!!!!!!!

Pofta buna!!!!!