contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vita Cu Sos Gorgonzola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Inspirata de un blog care imi place foarte mult, "Bucatareli la borcan", m-am decis sa fac si eu o portie de vita cu sos... reteta este cu totul alta dar trebuie sa ii multumesc Gabrielei ca mi-a adus in farfurie dorul de carne de vita.
Acestea fiind spuse, m-am apucat sa fac vita cu sos gorgonzola. O reteta pretentioasa ar spune unii, dar extrem de simpla as adauga eu. E intr-adevar rafinata si poate fi pregatita la diverse ocazii.

 



Ca ingrediente am folosit :
- 750 g carne de vita ( eu am folosit antricot)
- un pahar de vin alb
- sare si piper dupa gust
- 2-3 linguri de ulei
Pentru sos :
- 100 g branza gorgonzola
- 100 ml smantana
- 50 g unt
- piper si sare in functie de gust
In reteta originala carnea de vita se prepara la gratar, dar eu nu vreau sa risc sa pun in farfurie o bucatica frageda ca o talpa de pantof... asa ca am pregatit-o cum stiu eu mai bine : la cuptor.
Aroma predominanta va fi cea a sosului gorgonzola, asadar nu recomand adaugarea prea multor condimente in carnea de vita.
Carnea se portioneaza si se aseaza in tava. Se presara sare si piper, 2-3 linguri de ulei, vinul si putina apa astfel incat sa acopere carnea in intregime. Se acopera si se lasa la cuptor la foc mediu pana cand sosul a scazut aproape de tot ( circa 2 ore jumatate dar depinde si de cat de puternic e cuptorul).


Sosul grogonzola se face rapid si are o aroma deosebita cand e proaspat preparat, asa ca nu va apucati de el pana nu e gata carnea.
Intr-o craticioara mica se pun la topit untul si branza gorgonzola taiata cubulete, amestecand sporadic. Dupa ce acestea s-au omogenizat se adauga smantana, piperul si sarea.

 


Am servit vita cu sos din belsug impreuna cu garnitura de fasole verde. Combinatia de legume si sos gorgonzola este una reusita; recomand cu caldura si conopida gratinata.


Articol recomandat de ebunatati.blogspot.com