contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vitaminele şi Vinul Roşu Nu Ne Prelungesc Viaţa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Deşi până în prezent s-a considerat că antioxidanţii din vinul roşu şi din vitamine contribuie la creşterea speranţei de viaţă, un studiu de caz recent demonstrează că, dimpotrivă, stresul oxidativ asupra ţesuturilor nu are niciun efect asupra longevităţii.
Cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada au identificat mutaţii a 10 tipuri de gene ale unor larve (despre care spun că au corespondent şi în organismul uman) şi au observat că aceştia trăiau mai mult fără chiar şi fără reducerea stresului oxidativ. Rezultatele contrazic teoria potrivit căreia prin producerea unor reactivi (oxidanţi) procesul de îmbătrânire este accelerat.

"Sperăm ca genele pe care le-am descoperit să fie folosite, pe viitor, pentru a regla metabolismul energetic în aşa fel încât să fie prevenită îmbătrânirea cât mai mult timp posibil", spune doctorul Siegfried Hekimi, de la Departamentul de Biologie al Universităţii McGill, principalul autor au cercetării.

Pentru realizarea studiului, specialiştii au expus viermi din specia Caenorhabditis elegans unor acţiuni chimice care provoacă transformări aleatorii ale ADN-ului şi i-au analizat pe aceia care păreau să aibă un nivel scăzut al metabolismului, manifestat prin slaba lor dezevoltare şi răspunsurile greoaie la stimuli. Astfel au fost identificate acele 10 gene legate de metabolism.

Cercetătorii se aşteptau ca larvele cu un metabolism mai scăzut să prezinte un nivel de stres oxidativ mai redus, dar, spre surpriza lor, au observat că nu este deloc aşa.
Aşadar, ei au explicat rezultatele noului studiu prin aceea că longevitatea poate creşte şi în cazul în care nu trăim după standarde de viaţă ridicate şi chiar dacă avem un metabolism mai lent şi suntem supuşi acţiunii oxidanţilor.
TIMPUL.MD

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com